Ana Bucik na finalnem slalomu žal odstopila

Ana Bucik je na zadnjem slalomu sezone, po odlični prvi vožnji, žal odstopila.

Ana Bucik je žal naredila napako v drugi progi. Foto: Gepa

V Soldeuu na zadnjem slalomu sezone je Ana Bucik v prvi vožnji še enkrat več pokazala, da je ena izmed najboljših slalomistk sezone. Po zelo dobri vožnji je dosegla 6. čas prvega teka. Najhitrejša je bila Petra Vlhova.

Buikova se je tudi v finalu proge lotila zelo napadalno. Želela je narediti nov korak naprej, a se ji je pripetila klasična slalomska napaka. Povozila je količek in razočarano sklenila slalomsko sezono. Do zmage je prišla Slovakinja Vlhova, ki je za 43 stotink prehitela Leono Popović iz Hrvaške. Tretja je bila najboljša slalomistka sezone Mikaela Shiffrin.

Izjavi po tekmi (mp3):

Ana Bucik: “Morda sem malce preveč spustila in se je hitro pripetila ta napaka. A pri povoženem količku je zelo majhna tanka meja, da se to zgodi, ali ne. Nehvaležna napaka in sem zelo jezna, da se je to zgodilo. Poskusila sem napasti, a se je tako izšlo. Želja za sezono je bila, da sem čim višje. Med šestim in osmim mestom so zelo majhne razlike. Celo sezono sem bila zelo konstantna  in sem končala visoko. Dodala sem še veleslalom in sem sigurno lahko zadovoljna. So pa še stvari, ki se jih da izboljšati in to je cilj za naprej.”

Sergej Poljšak: “Škoda za napako, ki se je zgodila v drugem teku. Ana je naredila zelo dober prvi tek in imela odlično izhodišče za finale. Slalom je taka disciplina, da se take napake dogajajo. Danes se je pač zgodila. Za sezono ne morem reči, da je bila vrhunska, ne pa tudi, da je bila slaba. Bilo je ogromno rezultatov med petim in 15. mestom. Mislim pa, da je sposobna tudi več.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K