Ana Bucik na Kronplatzu znova v petnajsterici

Ana Bucik je na veleslalomu na Kronplatzu prišla do zelo spodbudnega 14. mesta. Mikaela Shiffrin za zgodovino.

Ana Bucik je v finalu napredovala za tri mesta. Foto: Gepa

Alpske smučarke je na prvem veleslalomu na Kronplatzu pričakalo zimsko vreme. V času prve vožnje je snežilo, kar pa tekmovalk pretirano ni motilo. Slovenska prvokategornica Ana Bucik je tokrat nastopila s številko 13. Na izjemno hitro postavljeni progi je bila izjemno hitra v zgornjem delu, nato pa je na eni izmed prelomnic naredila napako ter izgubila ritem. Prave hitrosti ni več našla in nabrala je +2,03 zaostanka. To je zadoščalo za 17. izhodišče po prvi vožnji. Najbolje je s prvo vožnjo opravila Američanka Mikaella Shiffrin, ki si je tako pripravila odlično izhodišče za rekordno 83. zmago v svetovnem pokalu. Tina Robnik je na dolgi in zahtevni progi v zgornjem delu bila dovolj hitra za preboj v finale, a jo je nato žal malce zmanjkalo. čas 1:02.6 je pomenil +3,34 in končno 34. mesto. Žal se v finale ni uspelo prebiti niti Neji Dvornik, ki je bila 38. 

Nebo se je za finalno vožnjo nekoliko razjasnilo in sneženje je prenehalo. Ana Bucik je v slogu letošnje sezone na drugi vožnji zopet smučala izvrstno. Ob prihodu v cilj je prevzela vodstvo, z gesto pa je pokazala, da je bila z vožnjo zadovoljna. Na njeno žalost so zelo dobro v finalu smučale tudi ostale tekmice in Primorki je uspelo napredovati le za tri mesta. Na koncu je končala kot 14. 

Vrstni red pri vrhu je tudi v finalu ostal nespremenjen. Tretja je bila na koncu domačina Federica Brignone, ki je za zmagovalko zaostala +1,43.  Razred zase sta bili danes Lara Gut-Behrami in Shiffrinova. Na koncu pa je za rekordno 83. zmago Američanka slavila s prednostjo 45 stotink sekunde. Shiffrinova je imela tudi v finalu najboljši čas druge vožnje.

Izjavi po tekmi (mp3):

Ana Bucik: “Še ena dobra uvrstitev, dober dan. Najbolj sem zadovoljna s prvo polovico prvega teka. V  drugi vožnji sem tehnično peljala zelo pravilno, a bi se na nekaterih delih dalo bolj spuščati. Biti bolj agresiven z linijo. To so tudi napotki za jutri, kjer je plan, da imam visok tempo od starta do cilja in upam, da mi uspe brez napake”.

Sergej Poljšak: “Sprva bi rad pohvalil organizatorje, ki so danes pripravili odlično podlago za vse tekmovalke. Ne v prvi in ne v drugi vožnji po koncu praktično ni bilo na progi nobenih sledi. Ano je v prvem teku napaka stala preveč časa, izgubila je skoraj sekundo. Drugi tek je bil boljši, a lahko rečem, da se je v obeh smučala dobro. Če ne bi bilo napake v prvem teku, bi bila uvrstitev bistveno boljša. Tina je do polovice smučala odlično, nato pa odločno preveč pasivno. Ne glede na to, da je bila spodaj slabša vidljivost, bi morala več reskirati in temu primeren je rezultat. Sicer ji ni veliko zmanjkalo za finale in to bo potrebno popraviti za jutri. Podobno tudi pri Neji, ki je bila tudi spodaj preveč zadržana.”

uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K