Ana Bucik po zahtevnem tednu nazaj med dobitnicami točk

Ana Bucik je na drugem veleslalomu v kanadskem Tremblantu prišla do 27. mesta. Andreja Slokar in Neja Dvornik sta žal ostali brez nastopa v finalu. Še druga zmaga v dveh dneh je šla v roke Federice Brignone.

Ana Bucik je vnovič potrdila, da gre za izjemno borko, ki ne pozna predaje. Foto: Agence Zoom

Smučarke je v Kanadi pričakalo zahtevno z slabo vidljivostjo in obilico vetra. Kljub težkim razmeram je moči za nastop zbrala Ana Bucik, ki je hitro zacelila poškodbe po sobotnem padcu. Vseeno so bile pri smučanju Bucikove vidne nekatere posledice padca, saj ni uspela dovolj tvegati na razgibani progi. S številko 10 je zaostala dve sekundi in pet stotink za najhitrejšo na prvi progi Petro Vlhovo. Ob izjemno majhnih razlikah je to pomenilo 20. mesto in zelo dobro izhodišče za napad v drugo. Tja se žal ni uspelo prebiti Neji Dvornik in Andreji Slokar. Dvornikovi igra stotink v veleslalomu v tej sezoni ni naklonjena, saj je na 36. mestu znova za le nekaj desetink zgrešila finale. Še malce slabše je šlo danes Slokarjevi, ki v veleslalomu po poškodbi še išče stik s svetovnim vrhom. + 4,29 je bilo dovolj za 46. mesto danes.

V finalu so se razmere še poslabšale, kar je vplivalo tudi na nastop Ane Bucik, ki se je pred včerajšnjim padcem ukvarjala tudi z boleznijo. Bucikova se je borila po najboljših močeh, vseeno pa je na koncu žal izgubila sedem mest in zasedla končno 27. mesto. Vseeno je ponovna uvrstitev med dobitnice točk pozitivna za pot domov po napornem tednu preko luže.

Izjemno finalno vožnjo je prikazala Italijanka Federica Brignone, ki je tokrat napadla iz šestega mesta. Z zelo drzno vožnjo je prišla do druge zmage v dveh dneh. Na drugem mestu je z zaostankom 33 stotink končala Lara Gut-Behrami, ki ostaja vodilna v veleslalomskem seštevku sezone. Še tri stotinke več od Švicarke je zaostala najboljša smučarka vseh časov Mikaela Shiffrin, ki tudi letos drvi k osvojitvi novega velikega kristalnega globusa.

Zvočni izjavi (mp3):

Ana Bucik: “Danes je bilo dobro, da sem lahko nastopila na tekmi. Po včerajšnjem padcu nismo vedeli, če mi bo to uspelo in sem vesela, da sem bila sposobna startati. Z rezultatom zagotovo nisem zadovoljna. Tekma ni bila enostavna. Zahtevala je veliko predrznosti in to mi je danes manjkalo. Čas se je posledično nabiral. Sedaj gremo domov. Treba bo se dobro spočiti in nato narediti nekaj dobrih treningov.”

Grega Koštomaj: “Danes uvrstitev Ane v finale, ampak daleč od tega, da bi bili zadovoljni. Predvsem na drugi progi se Ana ni znašla. Smuče niso stekle, bilo je preveč zavijanja in na določenih mestih zadržanosti. V prvi pa je še čutila posledice padca, ampak to ni izgovor za slabše predstave. Prav tako Andreja in Neja nista zadovoljila sebe niti nas. Pristop na tekmi bo potreben biti veliko bolj drzen in bo potrebno iskati hitrost. Ne sme priti do tega, da se le pelješ po hribu. Odraz takega smučanja so rezultati, ki ne vodijo v top 30. Sedaj se jutri vračamo domov. Sledi nekaj dni počitka in nato bomo trdno zagrizli v trening in v Curchevelu bomo poskušali nadaljevati z boljšo formo iz slaloma.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K