Ana Bucik še do 16. mesta v Meribelu

Ana Bucik je bila edina slovenska predstavnica na finalnem veleslalomu sezone. Sezono je sklenila z dobro drugo vožnjo, ki pa na žalost ni zadostovala za nove točke svetovnega pokala, saj je tekmovanje zaključila na 16. mestu.

 

Ana Bucik ima za seboj odlično sezono v obeh tehničnih disciplinah. Foto: Gepa

Ker je Meta Hrovat predčasno zaključila sezono, je bila Ana Bucik edina Slovenka na zadnji veleslalomski tekmi sezone v Meribelu. V zelo spomladanskem vremenu se Bucikova na prvem teku ni najbolje znašla in je dosegla 20. čas. Za vodilno je zaostajala +2,76. Izjemna prva vožnja je usepla Američanki Mikaeli Shiffrin, ki je s številko dve vse tekmice prehitela za 82 stotink.

Bucikova je v finalu odločno napadla in prikazala zelo spodbudno vožnjo za zaključek svetovnega pokala. Z devetim časom drugega teka je napredovala za štiri mesta. Ker pa na finalni tekmi sezone točke svetovnega pokala prejme le najboljših 15 smučark, je Slovenka danes ostala brez njih, saj je zasedla končno 16. mesto. V finalni vožnji je do veliko sprememb prišlo tudi povsem pri vrhu. Američanka Shiffrinova se v drugo ni znašla in je nazadovala celo na sedmo mesto in je s tem izgubila možnost osvojitve malega kristalnega globusa. V tej sezoni se Američanka lahko pohvali “le” z velikim globusom. Do zmage na današnji tekmi je prišla Federica Brignone, ki je za 31 stotink prehitela rojakinjo Marto Bassino. Tretja je bila na koncu Petra Vlhova, četrti Tessi Worley pa je po drami pripadel mali kristalni globus. Vodilna v tem seštevku do današnje tekme Sara Hector je bila danes šele 14.

Izjava po tekmi:

Ana Bucik (mp3): “Prva vožnja je bila danes nekako zaspana, se je pa proga v spodnjem delu tudi močno uničla. V drugo sem vedela, da če želim med 15., da moram pokazati nekaj več. Vožnja je bila boljša, čeprav ne v zgornjem delu, spodaj pa je bilo dobro. V veleslalomu bo potrebno izenačiti dve vožnji, da bo lahko rezultat nato boljši.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K