Ana Bucik tridnevni spored na Semmeringu zaključila na osmem mestu

Ana Bucik je tridnevni spored na Semmeringu zaključila z odličnim osmim mestom na nočnem slalomu.

Ana Bucik je začela tekmo. Foto: Gepa

Ana Bucik, najboljša slovenska slalomistka, je na slalomu na Semmeringu nastopila s številko ena. Na žalost se ji prva vožnja ni najbolje posrečila in ni izkoristila odlične proge. Dosegla je 10. čas, za vodilno Američanko Mikaelo Shiffrin pa je zaostala +1,64. Neja Dvornik je tokrat nastopila s številko 28, a je v prvi vožnji naredila napako v zgornjem delu proge in odstopila. Mlada Nika Tomšič je postavila 49. čas prvega teka in ostala brez finalne vožnje.

Bucikova je v finalu napadla, malce tudi z jezo, ker ji prva vožnja ni uspela po željah. V drugo je smučala veliko bolje in na nekoliko načeti progi ob prihodu v cilj prevzela vodstvo.  Skupno ji je uspelo napredovati za dve mesti in je tako zadnjo tekmo v koledarskem letu zaključila kot osma. Američanki Mikaeli Shiffrin je uspelo zadržati 29 stotink prednosti pred tekmicami in je prišla do tretje zmage v treh dneh in že 80. v svetovnem pokalu. Druga je bila še ena Američanka Paula Moltzan, tretja pa Lena Dürr iz Nemčije, ki je zaostala 34 stotink.

Izjava po tekmi (mp3):

Ana Bucik. “Za nami je zadnja teka letošnjega leta. S prvo vožnjo nisem zadovoljna. Ni mi uspelo prenesti dobrih občutkov iz treninga in ogrevalne proge in sem bila kar malce razočarana. Druga vožnja mi je uspela dosti boljše in sem zadovoljna. Na ta način si želim nadaljevati tudi v novem letu. Tekem bo dosti in takrat bo treba napasti tako, kot sem v drugi vožnji.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K