Ana Bucik znova v najboljši deseterici

Ana Bucik je bila zopet odlična na slalomu v Äreju na Švedskem. Z 9. mestom je zabeležila novo uvrstitev v najboljšo deseterico.

Ana Bucik je bila zopet odlična. Foto: Gepa

Ana Bucik je na slalomski tekmi v Äreju nastopila s številko dve in zopet prikazala tri zelo hitre odseke, na enem pa je izgubila preveč časa. Z zaostankom +1,58 je še vedno zasedala izvrstno 7. mesto. Razred zase je bila ponovno Američanka Mikaela Shiffrin, ki si je pred tekmicami privozila skoraj sekundo prednosti. Bucikovo so tako malenkosti ločili od najboljših. Neja Dvornik žal tudi danes ni imela sreče s stotinkami. Z zaostankom +3,33 je zasedla 32. mesto in za osem stotink zgrešila finale. Dvornikova je s tem tudi izgubila možnost za preboj na finale svetovnega pokala.

Bucikova v drugi vožnji ni našla pravega ritma, izgubljala je od starta do cilja, z veliko borbe pa je vseeno izgubila zgolj dve mesti in prišla do novega vrhunskega rezultata. Bila je deveta. Nova rekordna znamka zmag v svetovnem pokalu od danes naprej znaša 87, saj je Shiffrinova tudi v finalu smučala preudarno in je Wendy Holdener prehitela za 92 stotink. Tretja je bila Švedinja Anna Swenn Larsson.

Izjavi po tekmi (mp3):

Ana Bucik: “Vsak rezultat med najboljših deset je lep rezultat, a sem si sigurno želela še nekoliko več. V drugem teku me je v zadnjem delu malce zmanjkalo. Oziroma se nisem lotila tistega drugega dela v strmini tako, kot bi se mogla in je šlo malce preveč časa po zlu. Sigurno pa dobra tekma in se veselim tekmovanja naslednji teden.”

Sergej Poljšak: “Lahko rečem, da je deveto mesto super rezultat, za nekoliko višje uvrstitve je pa treba še nekoliko bolj napadalno smučati. Predvsem v drugem teku je bila Ana nekoliko bolj zadržana in pasivna. Sezona zanjo je dobra, v obeh disciplinah kaže, da bo uvrščena v top 15. V slalomu je celo šesta in upam, da bo tako tudi ostalo. Neja je imela na začetku sezone tri zelo dobre slalome, oba v Leviju in v Killingtonu. Potem pa se ji je le še enkrat uspelo prebiti v točke, kar je premalo, da bi se uvrstila na zaključek svetovnega pokala. Žal v zadnjem delu sezone ni izkoristila nekaj tekem za boljši izkupiček.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K