Prve stopničke za Anamarijo Lampič v Drammnu

Anamarija Lampič je znova zablestela na sprinterski preizkušnji svetovnega pokala, v kultnem Drammnu je zasedla sijajno tretje mesto.

Anamarija Lampič © GEPA

V četrtfinalni skupini je Anamarija Lampič tekla v drugi skupini ob Ane Appelkvist Stenseth, Maji Dahlqvist, Lucii Scardoni, Terezi Beranovi in Katerini Janatovi. Na tehnično zahtevni progi se velikih razlik ni naredilo, Lampičeva pa je v cilj pritekla na drugem mestu, tik za Švedinjo Dahlqvistovo, ki je dobila vse letošnje sprinte z izjemo olimpijskega in zadnjega v Lahtiju.

V polfinalu je Lampičeva imela izjemno težko skupino s Švedinjama Dahlqvistovo in Jonno Sundling, Norvežankama Maiken Caspersen Falla in Julie Myhre ter Nemko Lauro Gimmler. Lampičeva je po ogorčenem boju v cilj pritekla na tretjem mestu za Fallo in Sundlingovo ter se po času znova prebila v veliki finale!

V velikem finalu Drammna 2022 je naša šampionka tekla ob Anni Dyvik, Dahlqvistovi, Sundlingovi, Falli in Švicarki Nadine Fähndrich. Že kmalu po štartu so potegnile Sundlingova, Falla in Lampičeva, ki so do spusta imele že veliko prednost pred konkurentkami. Na specifično ciljno ravnino oz. vzpon je Lampičeva pritekla v sredini med Sundlingovo in Fallo, v zadnjih metrih pa je imela največ moči domačinka Falla, ki je ugnala Sundlingovo, Lampičeva pa je bila izjemna tretja! Maiken Caspersen Falla je šestič dobila sprint v Drammnu.

Izjava po tekmi

Anamarija Lampič (MP3): “Danes je bila res super tekma. Res sem zadovoljna s celim dnevom. Kot sem poudarila že velikokrat, kvalifikacije res niso pomembne. Danes res niso bile, čeprav 20. mesto ni ravno super za glavo, a vem, da sem v tem dovolj močna. V četrtfinalu sem tekla super, v polfinalu še bolje. V finalu pa je bilo, kar je bilo. V glavi sem imela, da moram iti za Jonno, ker sem vedela, da bo ona tista, ki bo potegnila, tako je naredila tudi v Lahtiju. Dala sem vse od sebe, a očitno me to tretje mesto vseskozi spremlja. Moram biti zadovoljna s tretjim mestom. Zdaj sem končno nazaj, vem, da sem zelo močna!”

Z novim uspehom je Anamarija Lampič še utrdila skupno drugo mesto v sprinterskem seštevku za Švedinjo Majo Dahlqvist. Zadnja preizkušnja sezone v tej disciplini bo na sporedu prihodnji konec tedna v švedskem Falunu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK