Andreja Slokar do 14. mesta na slalomu za Zlato lisico

Organizatorji jubilejne 60. Zlate lisice si zaslužijo največje čestitke za odlično izpeljane tekme v zahtevnih razmerah. Njihov trud je nadgradila Andreja Slokar z novim dobrim slalomskim nastopom.

Andreja Slokar je poskrbela za najboljši slovenski rezultat. Foto: Agence Zoom

V Kranjski Gori je slalom za svetovni pokal oviralo mokro sneženje, ki pa ni pregnalo zvestih navijačev. V zelo dobrem vzdušju je odlična prva vožnja uspela Ani Bucik, ki je navdušila z devetim mestom in minimalnim zaostankom sekunde in 32 stotink. Bucik je tako potrdila, da je forma v vzponu in je smučanje vse boljše. Izjemno hitro je začela tudi Andreja Slokar, ki pa je žal malce preveč časa izgubila na zadnji strmini. Drugi nastop ni bil vprašljiv, saj je zasedla 17. mesto (+2,14). Neji Dvornik stotinke zopet niso bile usojene in je za zgolj osem stotink zgrešila drugi tek in je bila 32. Nika Tomšič je žal odstopila.

V finalu je Andreji Slokar uspelo napredovati. Zelo odločno se je podala na rahlo načeto progo, ki pa je bila glede na razmere v odličnem stanju. Tveganje se ji tokrat ni povsem obrestovalo, saj je bilo nekaj napak, vseeno pa je prišla do zelo spodbudnega 14. mesta pred domačimi navijači. Žal je širok nasmeh iz obraza izgubila Ana Bucik, ki je bila zopet odlično na poti, a je žal enako kot včeraj, odstopila. Vseeno je lahko zelo zadovoljna s svojim pristopom in vidnim napredkom pri smučanju.

Prepričljivo je slavila Petra Vlhova, ki je bila boljša od Lene Dürr, tretja pa je bila Američanka AJ Hurt, ki je v finalu napredovala kar za 13 mest.

Zvočne izjave (mp3)

Andreja Slokar: “Moja najboljša uvrstitev na slalomu v Kranjski Gori, saj sem tekmovala le na enem do sedaj. Sigurno nisem najbolj zadovoljna z uvrstitvijo in tudi tem, da je velik zaostanek. Tudi vožnje niso bile najboljše. A, čeprav se sliši neumno, sem se v drugem teku borila in to je najbolj pomembno. Bile so neumne napake, a vse od moje vrnitve se še nisem tako borila in to je zelo pomembno. Tega sem res vesela, ker mi predrznosti manjka.”

Ana Bucik: “Zelo sem razočarana. Danes sem se po dolgem času počutila tako, da sem lahko napadala. Tudi po prvi vožnji sem bila na poziciji nekako, kjer si želim biti. Druga proga je bila precej težka, brez napake se za vodstvo verjetno ne bi izšlo, a je bila priložnost za dober rezultat. Se pa vidi, da grem v pravo smer, a mi je žal, da tega nisem znala potrditi.”

Mitja Kunc: “Rezultatsko nismo bili uspešni in se ni izšlo po naših želja. Vseeno pa je delno zadovoljstvo, saj je vidno, da se punce dvigujejo in to me veseli. S tega vidika sem zadovoljen. “

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K