Andreja Slokar v Courchevelu znova v najboljši deseterici, točke tudi Neji Dvornik

Andreja Slokar je z 10. mestom v Courchevelu znova pokazala, da je nazaj v samem slalomskem vrhu. Neja Dvornik je boljšo formo potrdila z 20. mestom, Ana Bucik je žal odstopila na drugi progi.

Andreja Slokar, Foto: Agence Zoom

V Courchevelu so bile težke razmere za smučanje, saj je tekmovalke oviral dež, ki se je občasno spremenil v sneg. Organizatorjem je vseeno uspelo dobro pripraviti progo in smučarke so se pomerile na četrtem slalomu sezone. Prva se je izmed Slovenk po progi spustila Ana Bucik. V težkih razmerah se ni najbolje znašla in je za vodilno Mikaelo Shiffrin zaostala +2,70, kar je na koncu zadoščalo za 19. čas prve vožnje. Nekaj težav je na prvi progi imela tudi Andreja Slokar, ki je tokrat startala takoj za prvo jakostno skupino. Ona je za Shiffrinovo zaostala +2,52 in je bila 16. Vseeno pa sta obe tekmovalki imela dobro priložnost za napad, saj sta bili Mikaela Shiffrin in Petra Vlhova razred zase, ostale tekmovalke pa so bile v časovni razliki, ki jo je moč nadoknaditi. Solidno je z visjo številko na prvi progi peljala Neja Dvornik, ki si je finale zagotovila s 25. časom (+3,12).

V finalu je tako prva nastopila Neja Dvornik in smučala še bolje. V slabih vremenskih razmerah, v težki vidljivosti, je bila izjemno hitra v spodnjem delu in je na koncu svojo uvrstitev popravila za pet mest ter končala na 20. mestu. Ana Bucik danes žal ni imela svojega dne. V težkih razmerah se ni znašla, nato pa žal še naredila klasično slalomsko napako in odstopila. Nova odlična finalna vožnja pa je uspela Andreji Slokar. Ajdovka ob prihodu v cilj sicer ni prevzela vodstva, a je z izjemno vožnjo vseeno napredovala za šest mest in končala na robu deseterice.

V boju za zmago sta najboljši smučarki zamenjali svoji mesti. Do 21. slalomske zmage v karieri je prišla Petra Vlhova, ki je tokrat uspela premagati večno tekmico Mikaerl Shiffrin. Prednost je znašala 24 stotink. Smučarki sta smučali v svoji ligi, saj je tretja Katharina Truppe zaostala že več kot dve sekundi za zmagovalko.

Zvočne izjave (mp3):

Andreja Slokar: “Danes je vse skupaj zgledalo težje, kot je bilo. Proga je izgledala razbita, a je bil oprijem zelo dober, saj jaz sem ga imela. S prvo vožnjo nisem bila zadovoljna. Ne rabimo govoriti o tem, kako sem smučala, predvsem me je motil moj pristop. Nekako nisem prepričana, da se dobro smučam in mi je zato težje iti na start in si reči gremo dol. Drugi tek je bil veliko boljši. Pristop je bil pravi, smučanje pa še ne. A tudi to se bo sestavilo. Sedaj sem resnično zadovoljna, da ponovno delam z Boštjanom Božičem, ki mu zelo zelo zaupam. To je trener, ki me je iz nobene smučarke v evropskem pokalu pripeljal do zmagovalke svetovnega. Zato sem zadovoljna. Ne gre pa se pri tem, da jaz ne bi zaupala trenerju s katerim sem delala pred tem. Gre se le zato, da ko ti en trener pomaga narediti tak preskok, je pač drugačno zaupanje.”

Neja Dvornik: “Današnja tekma je bila pomembna, da pokažem nekaj tega smučanja, kar sem začela kazat na treningih po zadnjem slalomu v Ameriki. Obe postavitvi sta bili kar izziv za mene, a sem obakrat pokazala kar nekaj dobrega in je treba na tem graditi za naslednje tekme.

Mitja Kunc: “Sama tekma je bila zahtevna, predvsem zaradi vidljivosti. Določene tekmovalke so imele megle, druge ne, ampak to je smučarija. Smučanje še ni na želenem nivoju. Predvsem Ana ima ogromno nihanj. Ne sestavi dobre vožnje. Nima konstante, določeni odseki so dobri, nato pa povsem zastane z gibanjem. Čestitke Andreji, ki se dviga rezultatsko in pridobiva na samozavesti. Neja je imela v drugem teku spodnji del vrhunski in na koncu 20. mesto, čestitke tudi zato. Čaka pa nas še ogromno dela, saj so ambicije in želje še višje od teh rezultatov.”

Uradni rezultati >> 

 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K