Andreji Slokar ples stotink prinesel izvrstno 5. mesto

Izvrstna Andreja Slokar je znova pokazala, da je smučarka za velika tekmovanja. Na olimpijskem slalomu je prišla do izvrstnega 5. mesta, zgolj deset stotink je zaostala za bronasto kolajno.

 

Andreja Slokar je odlično smočala na progi Ledena reka. Foto: Gepa

Olimpijski slalom je postregel s pravo dramo in izjemno majhnimi razlikami. Rezultati po prvi vožnji so bili precej presenetljivi. V vodstvu je bila Nemka Lena Dürr, ki je imela zgolj tri stotinke prednosti pred Švicarko Michelle Gisin in 12 pred zmagovalko v veleslalomu Saro Hector iz Švedske. Že na odličnem četrtem mestu pa je bila izjemna Ajdovka Andreja Slokar, ki je na največji tekmi v karieri zopet pokazala eno svojih najboljših voženj. Za vodilno je zaostajala zgolj 14 stotink.  Zelo dobro si je prismučala tudi druga Primorka v slovenski slalomski ekipi Ana Bucik, ki je bila 14., a tudi njen zaostanke +1,56 je dopuščal možnost za napad v drugem teku. Meta Hrovat in Neja Dvornik sta žal odstopili.

 

Ana Bucik je v slogu letošnje sezone znova popravila svojo uvrstitev v drugem teku in je še drugič v Pekingu zasedla končno 11. mesto.  Iz osmega mesta po prvem teku je nato izjemno napadla Slovakinja Petra Vlhova, ki je postavila najboljši čas druge vožnje. Takoj za njo je zgolj 8 stotink sekunde za njo zaostala Avstrijka Katharina Liensberger. Iz petega mesta pa je na tretje prišla Wendy Holdener iz Švice, ki je zaostala zgolj 12 stotink. Za Švicarko se je na progo podala Slokarjeva, ki je brezkompromisno napadla. Do prvega vmesnega časa je še povečala svojo prednost pred Vlhovo, ki jo je imela po prvi vožnji. Tudi v nadaljevanju je smučala zelo dobro in je bila v prednosti. Na zadnji strmini pred ciljem se ji je pripetila manjša napaka, v cilju pa je to ob izjemno majhnih razlikah pomenilo 22 stotink zaostanka in takratno četro mesto.

Nato je bila odlično na poti k svoji drugi zlati medalji Sara Hector, ki pa je povozila količek in odstopila. Michlle Gisin je v drugo precej zaostala, Nemki Dürrovi pa stotinke niso prinesle sreče, tako kot ne Slokarjevi. Z malce zadržano vožnjo je v cilj prišla z zaostankom 19 stotink in končno četrto mesto. Olimpijska prvakinja je tako zgodovinsko postala Petra Vlhova, ki je slavila pred Liensbergerjevo in Holdenerjevo.

 

Uradni rezultati

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K