Ano Bucik zdrs v drugi vožnji stal vrhunske uvrstitve

Na veleslalomu v Killingtonu sta slovenski alpski smučarki ostali brez novih točk svetovnega pokala. Ana Bucik je po odlični prvi vožnji odstopila na drugi progi, Neja Dvornik je bila 36.

Ana Bucik je odlično odpeljala prvo vožnjo veleslaloma v Killingtonu. Foto: Sloski

V ameriškem Killingtonu je bil na sporedu prvi veleslalom za ženske v letonšnji sezoni. Nastopili sta Neja Dvornik in Ana Bucik. Po zelo dobrih nastopih v Leviju sta obe Slovenki veliko pričakovali tudi od tekme v ZDA, a se jima je tokrat ni izšlo po željah. Ana Bucik je odlično odpeljala prvo vožnjo. S številko 20 se je uspela prebiti na izvrstno deveto mesto, za vodilno Saro Hector pa je zaostala zgolj +1,23. Neja Dvornik je v prvi vožnji dosegla 36. čas. Finalno vožnjo je zgrešila za 48 stotink sekunde.

Ana Bucik je odločno začela tudi drugo vožnjo. V zgornjem delu je smučala odlično, nato pa se ji je na prelomnici zgodila klasična smučarska napaka. Zdrsnila je na bok in žal je sledil odstop in tudi Bucikova je ostala brez uvrstitve. 

Do zmage je prišla Švicarka Lara Gut-Behrami, ki se je na najvišjo stopničko prebila iz tretjega mesta po prvi vožnji. Sedem stotink za njo je zaostala Marta Bassino iz Italije, tretja pa je bila vodilna po prvi vožnji Sara Hector.

Izjava po tekmi (mp3):

Sergej Poljšak: “Ana se je odlično znašla na zelo zahtevni prvi postavitvi.  Škoda za napako v drugem teku, a je s svojim smučanjem dokazala, da je lahko zelo zelo hitra tudi v veleslalomu. Ne glede na napako smo s smučanjem zadovoljni. Neji je pa predvsem zaradi napake v spodnjem delu proge zmanjkalo nekaj za preboj v drugo vožnjo.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K