Boštjan Kline do prvih superveleslalomskih točk v sezoni

Boštjan Kline je v Kvitfjellu na Norveškem prišel do prvih superveleslalomskih točk v sezoni. Tekmovanje je končal na 26. mestu.

Boštjan Kline je na superveleslalomu v Kvitfjellu nastopil najbolje v sezoni. Foto: Gepa

Z moškim superveleslalomom se je končal tekmovalni spored v Kvitfjellu. Pogoji so bili zopet zelo enakovredni za vse tekmovalce, kar je bila priložnost tudi za vse tri Slovence, ki so nastopili z visokimi startnimi številkami. Najbolje jo je izkoristil Boštjan Kline, ki je s številko 45 smučal napadalno in brez večjih napak. V cilju je zaostal +1,58, v zelo izenačeni konkurenci pa je to pomenilo 26. mesto. To so bile prve točke v superveleslalomu za Klineta v sezoni. Hitro je bil do sredine proge na poti tudi Miha Hrobat s številko 50. Hrobat je nato naredil eno večjo napako, ki je pomenila, da višje od 40. mesta ni mogel, čeprav je zaostal zgolj +2,11. Znova ni imel svojega dneva Martin Čater, ki je zaostal +2,41 in je bil 45. 

Prvič v karieri je na domačih tleh do zmage prišel Aleksander Aamodt Kilde, ki si je zelo želel uspeha v Kvitfjellu. Blizu je bil že na obeh smukih, danes pa je s četrto superveleslalomsko zmago v sezoni izpolnil svoj veliki cilj. Kildeju je v cilju srce bilo najbolj, ko je bil na progi Kanadčan James Crawford, ki je bil še na zadnjem postanku hitrejši od Norvežana. V cilju pa je uro ustavil z zaostankom 7 stotink. Še pet stotink več je na tretjem mestu zaostal Avstrijec Matthias Mayer.

Svetovni pokal se bo nadaljeval v sredo z nočnim slalomom v Flachau, nato pa že sledi spektakel z dvema veleslaloma v Kranjski Gori.

 

Izjava po tekmi;

Grega Koštomaj (mp3): “Boštjan bomo rekli solidno ali pa dobro glede na letošnjo sezono. Prišel je do točk, ki so zelo pomembne tudi za naslednjo sezono, to pomeni ena kvota več, česar smo zelo veseli. Sicer so še deli, kje ni bil najbolj natančen. Miha je prikazal zelo solidno vožnjo, razen napake kjer je izgubil veliko hitrosti. Šlo je za ravninski del in tam so se stotinke nabirale in žal je bilo premalo za uvrstitev med dobitnike točk. Vseeno pristop Mihe je bil pravi. Martin pa v stilu tega vikenda, ni našel pravih nastavitev in ni bil pravi. Rezultat na ta način v tako zgoščeni konkurenci ne more biti dober. Boštjan in Martin sta uvrščena na finale v smuku, kar je realizacija nekega cilja, ki smo si ga zastavili pred sezono. Sedaj nas čaka še lovljenje nekaj fis točk, državno prvenstvo in nato že priprava na novo sezono”. 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K