Brez slovenskega pridiha v finalni vožnji Madonne

Tijan Marovt in Štefan Hadalin sta tudi na drugem slalomu sezone na žalost ostala brez uvrstitve v drugi tek.

Tijan Marovt ni bil dobro na poti, potem pa je še odstopil. Foto: Gepa

Slovenska smučarja Štefan Hadalin in Tijan Marovt sta na nočnem spektaklu v Madonni di Campiglio ostala brez uvrstitve. Najboljši slovenski slalomist se je sicer pogumno lotil prve vožnje, a se mu je napaka pripetila že v zgornjem delu proge in sledil je odstop. Marovt, ki še vedno nabira izkušnje na tekmah svetovnega pokala, je hitro pridelal velik zaostanek. Tudi njemu pa se je nato zgodila napaka in slovenska reprezentanca je ostala brez uvrstitve. Na odlično pripravljeni progi, ki je uvrstitev v finale omogočala vsem številkam, je v prvo najboljše smučal zmagovalec prvega slaloma sezone Lucas Braathen iz Norveške. 

Braathen, ki je imel lepo prednost po prvi vožnji, je v finalu smučal preveč zadržano in je zdrsnil na četrto mesto, čeprav je zaostal zgolj 27 stotink. Velike zmage se je tako razveselil Švicar Daniel Yule, ki je napadel iz četrtega mesta po prvi vožnji. Švicar je za pičlih 8 stotink prehitel Henrika Kristoffersena, tretji pa je bil Nemec Linus Strasser.

Izjava po tekmi (mp3):

Klemen Bergant: “Danes naša fanta nista naredila dobrega dela. Štefan je odstopil zelo hitro, čeprav je solidno začel. Vemo, da je na slalomu treba priti dvakrat do cilja. Tijan ni dobro smučal in nato je naredil napako. Tako da danes ni zadovoljivo. Sedaj imamo krajši premor, da se pripravimo, a treba bo tudi na tekmah tekmovati dobro, drugače bo sezone zelo hitro konec.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K