Brez slovenskih finalistov na sprintu v Franciji

Na generalki za sprint v klasičnem koraku na svetovnem prvenstvu v Planici v francoskem Les Roussesu se žal nihče izmed treh slovenskih predstavnikov ni uspel prebiti v izločilne boje. Miha Šimenc je za prvo trideseterico zaostal točno sekundo.

Miha Šimenc © SloSki

Na 1,3 km so se prve podala dekleta, s številko 1 je kvalifikacije začela Eva Urevc. Po včerajšnjem slabšem nastopu od pričakovanj se naši najboljši tekačici na smučeh ni izšlo po željah tudi danes. Potem, ko se je na tekme svetovnega pokala vrnila po bolezni prejšnji vikend, je danes zasedla 38. mesto s 24,09 sekundami zaostanka za najhitrejšo Norvežanko Kristine Stavaas Skistad. Anja Mandeljc je končala mesto pred Urevc na 37. mestu z zaostankom 22,77 sekund, obe pa sta tako končali za trideseterico, ki se uvrsti v izločilne boje.

Žal je bil za izločilne boje prepočasen tudi edini naš predstavnik v moški konkurenci, Miha Šimenc. Na 1,3 km progi je končal na 38. mestu z zaostankom 8,41 sekund za Johannesom Hoesflotom Klaebom, za prvo trideseterico pa je zaostal le za eno sekundo.

To je bil zadnji sprint v klasičnem koraku pred svetovnim prvenstvom v Planici. Toblach bo prihodnji konec tedna gostil še sprint v prostem koraku, to pa bo zadnji tekmovalni vikend pred letošnjim svetovnim prvenstvom.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK