S smukom se jutri začenja tridnevni program v Kitzbühlu. Na startu slovitega smuka bodo tudi Miha Hrobat, Boštjan Kline in Martin Čater.

Miha Hrobat je odpeljal zelo dober prvi trenig. Foto: Gepa

Smukači so na slovitem Streifu že opravili z dvema uradnima treningoma, z enim povsem iz vrha najtrežje proge v svetovnem pokalu, današnji pa je bil zaradi slabših vremenskih pogojev malce skrajšan. Zelo dobro se je na celi progi izkazal Miha Hrobat, ki je dosegel 14. čas. Blestel je predvsem v zgornjem delu proge in je znova pokazal, da je na posameznih odsekih lahko povsem konkurenčen najboljšim. Njaboljši Slovenec preteklega konca tedna Martin Čater je imel 39. čas, Boštjan kline pa 32. Na današnjem treningu sta nastopila zgolj Čater in Hrobat saj je imel Kline hude želodčne težave. Čater je imel 31. čas drugega trenigna, Hrobat pa 47. Jutri bo na sporedu prvi od dveh smukov ta konec tedna, v slovenski reprezentanci pa še vedno računajo, da bodo lahko nastopili vsi trije slovenski smučarji. 

V soboto bo na sporedu slalom, kjer bosta nove točke lovila Žan Kranjec in Tijan Marovt, v nedeljo pa še drugi smuk na Streifu.

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K