V Wengnu je bil na sporedu prvi od dveh smukov za svetovni pokal. Martin Čater se je izkazal z 10. mestom, do točk tudi Miha Hrobat na 28. mestu.

Martin Čater je prišel do novega vrhunskega rezultata v Wengnu. Foto: Gepa

Prvi smuk v znamenitem Wengu ni šel povsem iz vrha, od koder bo tekma potekala jutri, a zato ni bil prav nič manj spektakularen. V odličnih razmerah je potekala prava bitka in na najdaljši progi na svetu so bile razlike med smučarji zelo majhne, prostora za napake ni bilo. Odlično vožnjo je uspel izpeljati Martin Čater, ki mu teren v Švici zelo leži. Z zelo dobrim nastopom je zaostal +1,15, kar mu je prineslo visoko 10. mesto. Do točk je prišel tudi včerajšnji osmoljenec Miha Hrobat, ki je z visoko številko 46 prišel do 28. mesta (+1,98). Prvič na letošnjih smukih za svetovni pokal je brez točk ostal Boštjan Kline ki je bil 31. in točke zgrešil zgolj za osem stotink. Kline je za zmagovalcem zaostal +2,19. 

Nov izjemen boja za zmago sta uprizorila že včerajšnja junaka na superveleslalomu Aleksander Aamodt Kilde in Marco Odermatt. Norvežan je danes Švicarju vrnil udarec in ga je prehitel za 19 stotink. Tretji je bil še en Švicar, izjemni smukač Beat Feuz, ki je zaostal +0,30.

Izjave po tekmi

Martin Čater: “Za menoj je še en uspešen dan. Tako kot včeraj, tudi danes ena od dobrih voženj. Imel sem zelo dobre dele in tudi nekaj napak. Na nekaterih odsekih bi bil lahko tudi malce hitrejši, naredil malo bolj eksaktno. Rezultat je kar zadovoljiv in grem optimistično v jutrišnji dan. Danes se regeneriram in jutri potem še enkrat povsem iz vrha na polno.”

Janez Slivnik: “Martin je danes naredil en super rezultat, 10. mesto. Imel je znova zelo dober spodnji odsek, oziroma dva spodnja odseka. To mu je prineslo dober rezultat, saj spodaj praktično nič ni izgubil oziroma je še celo nekaj pridobil. Boštajn je žal naredil eno napako in je izgubil preveč hitrosti, tako da je bil 31. Na oceno je tam sigurno izgubil pol sekunde, kar bi pomenilo, da bi imel danes 100-odstotni izkupiček. Ampak tudi njegov pristop je bil dober. Miha je drugič v karieri dobil smukaške točke. S to številko je v Wengnu težko, on je pokazal, da je sposoben, da je zraven. Sem vesel za fante, da se jim je poklopilo. Jutri je še ena tekma, bo še daljša, saj gre iz vrha. Upam, da nam uspe še kakšen lep rezultat.”

Miha Hrobat: “Lahko rečem, da je plan danes uspel v treh četrtinah. Ni šlo čisto brez napak, kjer sem izgubil nekaj časa za še boljši rezultat. Vseeno so to prve točke v Wengnu. Vedel sem, da sem hiter, tudi že včeraj žal tista napaka na koncu, apak do tja je bilo super. Tako da sem šel danes na progo z miselnostjo, da sem hiter, da znam smučat in vem kaj narediti. Žal se mi ni čisto do potankosti izšlo, ampak jutri je še ena tekma. Poskušal bom odpraviti te napake in splezati še eno stopničko višje.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K