Čater 26. na prvem superveleslalomu sezone

Martin Čater je bil s 26. mestom na superveleslalomu v Val Gardeni najboljši Slovenec. Miha Hrobat se žal ni prebil med dobitnike točk.

Martin Čater je bil presenečen nad uvrstitvijo. Foto: Agence Zoom

V Val Gardeni so bile tudi drugi dan zapored izjemno majhne razlike. Znova je imel nekaj smole Martin Čater, ki je s številko 36 smučal odlično. Minimalni zaostanek 71 stotink pa je na njegovo žalost pomenil le 26. mesto. Čater je vseeno lahko zadovoljen s  smučanjem in tudi njemu se bodo stotinke obrnile. Nekoliko več težav je imel na progi drugi Slovenec Miha Hrobat, ki je nastopil z visoko številko 55. Zaostanek malo manjši od dveh sekund pa je pomenil 56. mesto.

Tokrat je bil najhitreje na cilju Avstrijec Vincent Krichmayr, ki je za 2 stotinki prehitel rojaka Daniela Hemetsbergerja. Ura tudi tokrat ni bila prizanesljiva za superšampiona Marca Odermatta, ki je bil tretji, le 3 stotinke za zmagovalcem.

Zvočni izjavi

Martin Čater:Težave imam na startu, ker ne morem takoj vzpostaviti tiste hitrosti. Imam nove smučarske čevlje, ki zelo dobro delujejo v tehnično zahtevnejših delih, pri drsenju pa moram še najti prave občutke. Verjetno sem bil danes zgoraj malce preveč grob.”

Aleš Gorza: “Danes je zelo škoda prvega sektorja pri nastopu Martina. Vse ostalo je bilo za pohvalo. Vnovič zelo izenačena tekma. Miha pa je imel veliko smole, saj je ravno takrat začelo pihati v prsa in je bil brez možnosti za dober rezultat. Jutri je nov dan in nova priložnost. Želimo si, da bi izboljšali rezultate od včeraj. Nekako upamo, da bi Miha lahko bil v top 15, Martin pa tudi tam nekje.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K