Čater kljub slabemu počutju do 21. mesta

V Beaver Creeku so organizatorji v zahtevnih razmerah uspeli izpeljati smuk za svetovni pokal. Ob močnem vetru in sneženju se je z 21. mestom izkazal Martin Čater.

Martin Čater je na vseh treh letošnjih tekmah prišel med dobitnike točk. Foto: Gepa

Smukači so na progi ptic roparic opravili z drugim letošnjim smukom za svetovni pokal. Ob zelo zahtevnih razmerah je slovenski reprezentanci nagajala tudi bolezen, ki je vsem trem tekmovalcem v zadnjih dneh pobrala veliko moči. Kljub vsem težavam je Martin Čater zelo solidno presmučal zahtevno progo. V zgornjem vetru je v času njegovega nastopa pihal močan veter in Čater je že veliko časa pustil na ravninskem delu. Nato je smučal zelo dobro, predvsem v spodnjem delu je bil povsem konkurenčen najboljšim. Vse skupaj je zadostovalo za zaostanek +1,79 in 21. mesto. Miha Hrobat je po dobrem natopu v Lake Louisu tokrat startal v najboljši trideseterici, a se po bolezni ni počutil dovolj dobro, da bi znova napadal najvišja mesta. Dosegel je 41. čas tekmovanja. Nejc Naraločnik je bil 61.

Znova sta bila razred zase Norvežan Aleksander Aamodt Kilde in Švicar Marco Odermatt. Sreča je bila zopet naklonjena Vikingu, ki je bil 6 stotink hitrejši od Švicarja, ki tako še naprej lovi svojo prvo zmago v smuku. James Crawford iz Kanade na tretjem mestu je zaostal že 79 stotink sekunde.

Izjavi po tekmi (mp3):

Martin Čater: “Pogoji so bili zelo slabi. Okoli moje številke je še bolj začelo pihati in snežiti. Že na ravninskem delu sem čutil res močan veter, tudi po snežni podlagi se ni nič videlo. Za mene, ki še posebno nimam rad tega, da ne vidim dobro pod smuči, je bilo še posebno težko. V spodnjem delu sem uspel dobro smučati in nisem veliko izgubil, bi pa na tistem ravninskem delu lahko odpeljal kak zavoj boljše in bi bil kako mesto boljše. 21. mesto je soliden rezultat, boljše kot izven 30, a ne tisto, kar si želimo. Vseeno bom vzel tudi to in se boril še naprej. Je pa res, da nas je ta bolezen zelo zdelala, moči še niso prave, kar se je poznalo. Vseeno sem se boril do cilja in probamo enako še jutri.”

Grega Koštomaj: “Soliden pristop Martina v težkih razmerah. Vsi trije fantje so bili bolani in očitno je, da je pustila posledice. Niso še zdravi in v takšnih razmerah to pride še bolj do izraza. Vseeno nove točke za Martina. Za Miha se je videlo, da ni tak pristop kot v Lake Louisu, bilo je več nesigurnosti. Upam, da se fantje ob prihodu domov pozdravijo in vrnejo na nivo. Nejc pa na tem nivoju ne deluje dobro in ga bomo ob prihodu domov umaknili na nižji nivo tekmovanj.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K