Deskarji tekmovalno sezono zaključujejo na Kaninu

Deskarji prostega sloga april in pa s tem tekmovalno sezono 2021/22 zaključujejo ta petek (29.4.) in sicer na Kaninu. Najvišje ležeče zimskošportno središče v Sloveniji bo gostilo državno prvenstvo v skokih prostega sloga (big air) in pa zadnjo tekmo serije Argeta Junior Tour za mlade deskarke in deskarje, ki se bodo pomerili v otroški različici skokov (small air).


Deskarji prostega sloga sezono zaključujejo na Kaninu, kjer bodo žičniške naprave znova zagnali jutri, obratovali pa bodo vse do prazničnega 2. maja. © FB Kanin – Sella nevea ski resort, Florent Asquinazi

»Vremenska napoved za zadnji aprilski petek je dobra, na bovškem se nam obeta lep sončen dan. V četrtem poizkusu nam bo torej z veliko verjetnostjo le uspelo izvesti državno prvenstvo za deskarke in deskarje prostega sloga,« sporočajo vztrajni organizatorji iz SBC Bled, ki jim je neugodno aprilsko vreme kar trikrat preprečilo izvedbo prvenstva v snežnem parku na Voglu, kjer so poleg »big air« prvenstva nameravali izvesti tudi »slopestyle« preizkušnjo za državne naslove.   

Deskarke in deskarji se bodo na Kaninu za prestižne naslove državnih prvakov pomerili samo v disciplini skoki prostega sloga (big air). Poleg članskih in mladinskih (do 18 let) bomo dobili tudi državne prvake v mlajših kategorijah (do 16 in do 14 let). Tekmovalci in tekmovalke bodo imeli na skakalnici ob sedežnici Prevala oziroma vlečnici Podi na voljo dva poizkusa, za končni rezultat bo štel bolje ocenjeni skoki. Prvenstvo se bo z uradnim treningom pričelo ob 9. uri, dobro uro kasneje pa bo šlo zares. »Novi državni prvaki in prvakinje bodo razglašeni nekaj pred 13. uro, enako pa velja tudi za najboljše na peti tekmi  Argeta Junior Tour in pa v skupnem seštevku te serije,« še dodajajo organizatorji. Nad »small air« preizkušnjo bdi ekipa kluba Medvedi iz Griž z Maxom Kraljem Kosom na čelu, ki obljublja da bo manjši skok zasnovan tako, da bo primeren tudi za najmlajše deskarke in deskarje.

Uradni razpis (DP, skoki prostega sloga) >>
Uradni razpis (Argeta Junior Tour, peta tekma) >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES