Dolina pod Poncami tudi akcijo Šolar na smuči pozdravila v vsej svoji lepoti

Organizatorji projekta Šolar na smuči – Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport Republike Slovenije in Policija smo uspešno izpeljali tudi drugi medijski dan projekta. Tokrat smo se zbrali v Planici in komaj že čakamo, da se nam jutri pridružite še na Pokljuki.

Več kot 60 tretješolcev se je v Planici zbralo na drugem medijskem dnevu akcije Šolar na smuči, kjer je bil otrokom predstavljen smučarski tek. Številni otroci so se na nov čudovit dan zbirali tudi na drugih prizoriščih. V Planici se je otrokom znova pridružila ambasadorka projekta Petra Majdič, ki je z veseljem delila nasvete otrokom. Tudi drugi medijski dan so se otroci izjemno zabavali in vsi po vrsti obljubili, da bodo še poizkušali s tekom na smučeh. Mi pa že komaj čakamo in si želimo, da se z vami podružimo že jutri, ko bo na Pokljuki ob 11.00 uri na sporedu zadnji dan projekta Šolar na smuči – tek na smučeh.
 
V naslednjem tednu bomo nadaljevali s panogo alpsko smučanje, ki bo potekala na petih prizoriščih in v katero bo vključenih 2.546 četrtošolcev. V tem delu bo male smučarje motiviral in spodbujal nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, ki je ambasador akcije Šolar na smuči, od samega njenega začetka. V okviru dogajanja bomo tudi tu na vsakem od prizorišč organizirali medijski dan, in sicer:
 14. 2. 2022 ob 11. uri: Krvavec,
 15. 2. 2022 ob 11. uri: Cerkno,
 16. 2. 2022 ob 11. uri: Gače,
 17. 2. 2022 ob 11. uri: Rogla (alpsko smučanje in tek na smučeh),
18. 2. 2022 ob 11. uri: Mariborsko Pohorje.

Tudi letos je glavni namen akcije Šolar na smuči seznanitev otrok z obema športoma, s poudarkom na varnem in kulturnem ravnanju na snežnih progah. Poleg veselja ob zabavnem druženju pa želimo izpostaviti tudi dejstvo, da je šport oziroma gibanje na prostem v teh epidemioloških razmerah varno in tudi priporočljivo, saj krepi imunski sistem. Vsekakor pa je tudi ob takih aktivnostih nujno upoštevanje pogoja PCT in drugih splošno veljavnih preventivnih ukrepov.

Fotogalerija iz Planice. Foto: Sloski

Fotogalerija iz Rogle.

Deli novico