Dvornik in Bucik v stiku z najboljšimi v Andori

Svetovni pokal za ženske se je nadaljeval v Soldeuu v Andori. Na sporedu je bil veleslalom, kjer sta se zelo izkazali Neja Dvornik in Ana Bucik, žal Andreji Slokar ni uspelo priti do prvih veleslalomskih točk sezone.

Neja Dvornik je letos naredila izjemen napredek. Foto: Agence Zoom

Na zahtevni progi v Slodeuu je prva s številko 19 nastopila Ana Bucik. Na tekmi majhnih razlik je na prvi progi zaostala zgolj + 1,36, kar pa je zadoščalo za 21. mesto. Minimalen zaostanek in preboj v finale je uspel tudi Neji Dvornik, ki je s številko 37 dosegla 25. čas (+1,57). Žal se v finale veleslaloma ni uspelo prebiti Andreji Slokar na 46. mestu.

V finalu je odlično napadla Neja Dvornik, ki je imela šesti čas drugega teka. Napredovala je za osem mest in na koncu zasedla zelo dobro 17. mesto. S tem je bila tudi najboljša Slovenka, saj se enak napad v drugo ni posrečil Ani Bucik, ki je zadržala 21. mesto iz prve proge. Najboljši napad v finalu je uspel Lari Gut-Behrami iz Švice, ki je napadla iz 11. mesta in prišla vse od zmage, s čimer je prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Z minimalno prednostjo ene stotinke je prehitela Alice Robinson iz Nove Zelandije, tretja je bila A J Hurt iz ZDA, ki je zaostala 15 stotnik.

Zvočne izjave (mp3):

Ana Bucik: “Tekma manjših razlik. Fizično sem se počutila dobro, ni se poznalo, da sem imela nekaj težav z zdravjem. Znova pa tako: eni deli zelo dobri eni pa dosti počasni. Kot že celo sezono govorim, čaka me še delo, da pridem na želeni nivo.”

Neja Dvornik:  “Obe današnji vožnji sta bili zelo solidni. V prvo sem nastopila malce bolj z glavo glede na razmere, ki so bile na progi. V drugo sem poskusila dodati še tisto, kar je manjkalo v prvem, a sem na ravninskih delih pustila več, kot bi si želela. Vseeno dober rezultat in odlična spodbuda za jutri, kjer si želim nekaj podobnega ali  še boljši rezultat.”

Mitja Kunc: “Zelo dobra tekma v Andori, vse pohvale organizatorjem. Glede na vreme so pripravili odlično podlago, ki je zdržala vse tekmovalke. Rezultatsko smo bili tam, kjer je bilo realno pričakovati po treningih. Ana se mora bolj privaditi novi opremi in predvsem čevljem. Zaradi tega si ne zaupa, predvsem v težkih delih si ne zaupa. V položnih delih je čisto zraven, povsem drugačno pa je v strmejših delih. Vseeno na koncu soliden rezultat, a cilji in pričakovanja so višji. Neji pa čestitke za vrhunsko drugo vožnjo, šesti čas. Glede na to, da ni bila najboljša na zadnjih treningih, je tekmovala zelo dobro in vse čestitke.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K