Dvornikova in Bucikova uspešni na prvem slalomu v Špindlerjevm Mlinu

Slovenska dvojica v Špindlerjevem Mlinu je zelo dobro nastopila na prvem slalomu. Ana Bucik je bila deseta, Neja Dvornik pa 17.

Ana Bucik je bila zadovoljna z drugo vožnjo. Foto: Gepa

Ana Bucik, članica elitne slalomske sedmerice, je danes malce slabše smučala v prvi vožnji. S številko sedem si je nabrala kar +1,94 zaostanka, kar je bilo dovolj za 13. mesto. Le štiri stotinke je bila počasnejša Neja Dvornik,  ki je bila po polovici tekme le mesto za Bucikovo.

Dvornikova je v drugi vožnji nastopila nekoliko bolj zadržano, ob majhnih razlikah pa je to pomenilo, da je izgubila tri mesta in je bila 17. Bucikova je v skladu z letošnjo sezono v drugo odlično napadla. Ob prihodu v cilj sicer ni prevzela vodstvo, vseeno pa je na koncu napredovala do zelo dobrega 10. mesta.

Z dvema najhitrejšima vožnjama je do nove, že 85., zmage prišla Američanka Mikaela Shiffrin. Lena Dürr je na drugem mestu zaostala 60 stotink, tretja Wendy Holdener pa že sekundo in 31 stotink.

 

Izjave po tekmi (mp3):

Ana Bucik: Nasplošno lahko rečem, da je to en lep rezultat, smučanje pa ni bilo na takšnem nivoju, kot bi si želela. Jutri bom poskušala to popraviti in biti še nekoliko bolj sproščena in tako še bolj napasti zgornjo strmino.”

Neja Dvornik: “Današnji dan lahko ocenim za uspešnega.  Z malo hitrejšo vožnjo bi sicer lahko bila tudi precej boljša,  z malce počasnejšo pa precej slabša. Sem zadovoljna, ker mi je uspelo prikazali nekaj dobrih zavojev. Je pa v vsaki vožnji bilo tudi nekaj napak in to bom poskušala popraviti jutri.

Sergej Poljšak: “Zelo dober rezultat za Nejo. Predvsem zelo dober prvi tek, drugi ni bil tako dober, a vseeno lep rezultat. Ana pa je v prvi vožnji smučala s prevelikim respektom in je bil to tek za pod vsako kritiko. V drugo je bilo nekoliko boljše, a če jutri želi poseči višje od 10. mesta, bo morala bistveno bolj napadati“.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K