Eva Urevc in Anja Mandeljc na zasledovanju pridobili nekaj mest

Švicarski Val Müstair je po uvodnem sprintu Tour de Skija gostil še zasledovanje na 10 km preizkušnji v klasičnem koraku. Eva Urevc je prikazala precej boljšo predstavo kot na zadnji dan starega leta.

Eva Urevc © GEPA

Druga tekma Tour de Skija v švicarskem Val Müstairju je prinesla zasledovanje v klasičnem koraku na 10 km razdalji. Eva Urevc je po slabšem uvodu v sprintu tokrat prikazala precej boljši nastop in je s številko 42 pritekla na 33. mesto, potem ko je zelo dobro stopnjevala svoj tek vse do ciljne črte. Njen zaostanek v cilju je znašal 2:18,8 za prvouvrščeno Norvežanko Tiril Udnes Weng, ki je prvič v karieri zmagala pred Finko Kerttu Niskanen in Švedinjo Frido Karlsson, zaostali sta 0,4 in 0,6 sekunde. Anja Mandeljc je s številko 56 prav tako pridobila nekaj mest in je zasedla 51. mesto s končnim zaostankom 3:05,4 za zmagovalko. Takšen je tudi skupni vrstni red na turneji, ki se bo v torek nadaljevala v nemškem Oberstdorfu s posamičnim štartom na 10 km razdalji v klasičnem koraku.

Moško preizkušnjo je zanesljivo dobil včerajšnji zmagovalec, Norvežan Johannes Hösflot Klaebo, 10 sekund sta zaostala Paal Golberg in Federico Pellegrino. Miha Šimenc je z zaostankom 2:20 zdrsnil na 54. mesto, Vili Črv pa je zaostal slabe štiri minute, kar je pomenilo padec na 92. mesto, medtem ko je Anže Gros predčasno končal z nastopom na Tour de Skiju.

Izjava po tekmi

Eva Urevc (MP3): “Včerajšnja tekma ni bila po mojih pričakovanjih, daleč od tega. Čim prej jo želim pozabiti. Bil je moj slab dan, malo je vplivala tudi nadmorska višina verjetno. Danes pa je novo leto, nova tekma in sem kar zadovoljna z nastopom.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK