SP: Eva Urevc in Miha Šimenc zanesljivo v izločilne boje sprinta v klasičnem koraku

V kvalifikacijah šprinta v klasičnem koraku sta bila najhitrejša Švedinja Jonna Sundling in Norvežan Erik Valnes, v izločilne boje sta se prebila Eva Urevc in Miha Šimenc.

Eva Urevc © SloSki

V ženski konkurenci je na zahtevni 1,4 km dolgi progi najboljši čas postavila branilka naslova, Švedinja Jonna Sundling s časom 3:22,89. Druga je bila njena rojakinja, Emma Ribom z 1,12 sekundami zaostanka, tretja pa Norvežanka Kristine Stavaas Skistad z zaostankom 2,36 sekund. V izločilne boje se je z 19. časom uvrstila tudi ena domača predstavnica, Eva Urevc, ki je z zaostankom 11,01 sekund zasedla 19. mesto. Anita Klemenčič je končala na 45. mestu z zaostankom 23,57 sekund, takoj za njo je bila Anja Mandeljc z zaostankom 23,77 sekund, Klara Mali pa je z zaostankom 36,65 sekund končala na 58. mestu. 

V moški konkurenci so na prvih treh mestih končali trije Norvežani. Prvi je bil Erik Valnes s časom 2:55,50, drugi Johannes Hoesflot Klaebo z zaostankom 1,01 sekunde, tretji pa Paal Golberg s zaostankom 3,65 sekund. Miha Šimenc je z zaostankom 9,92 sekund zasedel 21. mesto in se je tako kot edini Slovenec uspel prebiti v finalne boje. Vili Črv je na 37. mestu za izločilnimi boji zaostal dobri dve sekundi, Anže Gros je bil 52., Boštjan Korošec pa je zasedel 63. mesto.

Izločilni boji se bodo začeli ob 14.30 uri.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK