Eva Urevc na pragu polfinala, med 30 tudi Miha Šimenc

Na zadnjem sprintu za točke svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom v Planici sta Eva Urevc in Miha Šimenc v Toblachu/Dobbiacu izpadla v četrtfinalu.

Eva Urevc © GEPA

Odlično je Eva Urevc nastopila v kvalifikacijah Toblacha, kjer je zasedla 7. mesto, znova pa se je med trideseterico najboljših uvrstil Miha Šimenc prav s 30. mestom. V četrtfinalu je Urevc tekla v zelo zahtevni drugi skupini ob najhitrejših iz kvalifikacij, Švedinji Jonni Sundling in Norvežanki Mathilde Myhrvold in prav proti njima je izgubila mesto v polfinalu, potem ko je odločitev padla v zadnjih metrih. Za zmagovalko, Sundling, je zaostala 54 stotink, tri desetinke manj za Myhrvold. 

Miha Šimenc je tekel v tretji četrtfinalni skupini, žal pa mu je zmanjkalo moči, da bi lahko do zadnjega tekel z najhitrejšimi, zmagal je Norvežan Erik Valnes pred Švedom Johanom Haeggstroemom, z več kot polminutnim zaostankom je zasedel 5. mesto po kazni Fincu Verneriju Poikonenu.

Eva Urevc je zasedla končno 13. mesto, Miha Šimenc pa je končal na 25. mestu.

Jutri bosta na sporedu preizkušnji na razdalji s posamičnim štartom na 10 km, v nedeljo pa sta na sporedu še štafetni preizkušnji.

Izjava po tekmi

Eva Urevc (MP3): “Sigurno je malo grenkega priokusa, a moram reči, da sem zelo zadovoljna s formo in tudi z mojim četrtfinalnim tekom. Mogoče je bila na zadnjem ovinku malce slabša pozicija, a drugače nisem mogla narediti. Po notranji strani sem izgubila malo hitrosti, ki jo je Norvežanka po zunanji strani pridobila. To me je verjetno stalo polfinala. Glede na težko skupino.. ne morem reči, da sem zadovoljna, saj sem računala na polfinale. A ne morem nič spremeniti, lahko sem le zadovoljna s počutjem.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK