Eva Urevc prvič v novi sezoni v izločilnih bojih

V izločilne boje sprinta v prosti tehniki v norveškem Lillehammerju se je od štirih slovenskih predstavnikov uspelo uvrstiti Evi Urevc, po super hitrem začetku je veliko obetal tudi nastop Vilija Črva.

Eva Urevc © SloSki

S kvalifikacijami na 1,6 km progi v Lillehammerju so prve opravile tekačice na smučeh. Eva Urevc je začela dobro, imela vse vmesne čase med prvo deseterico, v cilju pa je končala na 16. mestu z zaostankom 5,23 sekund za zmagovalko, Švedinjo Emmo Ribom, zmagovalko uvodnega sprinta v klasiki v Ruki. Anja Mandeljc, ki je včeraj vpisala prve točke svetovnega pokala, je ostala brez uvrstitve v izločilne boje, a je na 49. mestu znova osvojila točki za svetovni pokal, njen zaostanek je znašal 17,2 sekund za najhitrejšo Švedinjo, do trideseterice pa ji je zmanjkalo slabih 10 sekund. 

Izjemno hitro je moške kvalifikacije začel Vili Črv, ki je imel drugi vmesni čas po 400 metrih in 19. po 900 metrih, nato pa mu je zmanjkalo moči in je v cilju zasedel 44. mesto z zaostankom 10,15 sekund. Miha Šimenc je nastop stopnjeval, a je bilo vseeno premalo za prve izločilne boje letos, končal je na 41. mestu z 10,05 sekundami zaostanka. Zmagal je Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo, naša tekmovalca pa tako preizkušnjo končujeta z nekaj novimi točkami svetovnega pokala. Do prve trideseterice jima je zmanjkalo slabe tri sekunde.

Izločilni boji se začnejo ob 12. uri, Urevčeva bo v četrtfinalu tekla v peti skupini z Norvežankami Lotto Udnes Weng, Kristin Austgulen Fosnaes, Heddo Oestberg Amundsen, Američanko Julio Kern in Finko Anno Alakoski.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK