Eva Urevc se vrača v ritem svetovnega pokala

Svetovni pokal se bo nadaljeval v Franciji, kamor bo odpotovala tudi najboljša slovenska tekačica na smučeh, Eva Urevc, ki je uspešno premagala prehlad po državnem prvenstvu v Planici. Ola Vigen Hattestad bo sicer v Les Roussesu računal na štiri tekmovalce.

Eva Urevc © SloSki

Premanon oz. Les Rousses na švicarsko-francoski meji bo od petka do nedelje gostil po tri tekme svetovnega pokala v teku na smučeh v posameznih konkurencah. Potem, ko je karavana po Tour de Skiju imela vikend tekmovalnega premora, ki smo ga v Sloveniji izkoristili za državno prvenstvo v Planici, se je svetovni pokal nadaljeval minuli vikend v italjanskem Livignu, zdaj pa se bo karavana preselila v Francijo na prizorišče mladinskih olimpijskih iger pred tremi leti.

Les Rousses bo v petek gostil individualni preizkušnji na 10 km v prostem koraku s posamičnim štartom, v soboto bo na sporedu sprint v klasiki, nedelja pa prinaša še 20 km preizkušnjo s skupinskim štartom v klasičnem koraku. Slovenijo bodo zastopali štirje tekmovalci in sicer Miha Šimenc, Miha Ličef, Anja Mandeljc in Eva Urevc, ki se vrača potem, ko je zaradi bolezni preventivno izpustila tekmi minuli vikend v Italiji.

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK