Eva Urevc v Beitostoelnu 10. na razdalji

V norveškem Bietostoelnu se je na FIS tekmah prvič pred novo sezono svetovnega pokala predstavila naša reprezentanca, Eva Urevc je bila odlična na razdalji.

Eva Urevc © SloSki

Bietostoelen je gostil tri tekme v vsaki konkurenci, vse se je začelo v petek s sprintom v klasičnem koraku. Eva Urevc je po slabem počutju že dan prej v kvalifikacijah zasedla 30. mesto, a nato ni nastopila v izločilnih bojih, kamor pa se skozi kvalifikacijsko sito nista prebila Miha Šimenc na 37. in Vili Črv na 55. mestu. Zmagala sta Norvežana Kristine Stavaas Skistad na 1,3 km progi in njen rojak Even Northug na 1,7 km progi.

Včeraj so se tekmovalci pomerili na 10 km progi v klasičnem koraku. Zmagala je Norvežanka Anne Kjersti Kalvaa, Anja Mandeljc je zaostala dobri dve minuti na 22. mestu, v moški konkurenci je bil najboljši Johannes Hoesflot Klaebo, Šimenc je zasedel 44. mesto, 48. je bil Miha Ličef, Črv pa je končal na 79. mestu.

Danes sta bili na sporedu še preizkušnji v prostem koraku na enaki razdalji. Znova je zmagala Kalvaa, le 57,5 sekund je na 10. mestu zaostala Urevčeva, še enkrat je bila odlična Mandeljčeva na 17. mestu, zaostala je 1:28,7 minute za zmagovalko. Tudi v moški konkurenci je bil zmagovalec enak kot v soboto, Kläbo. Edini Slovenec na štartu danes je bil Ličef, ki je zasedel 59. mesto.

Prihodnji teden se v Ruki na Finskem začne svetovni pokal.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK