Eva Urevc v Davosu na odličnem 7. mestu

Stotinke so ločile Evo Urevc od prve uvrstitve v veliki finale letošnje sezone. V švicarskem Davosu je po 3. mestu v kvalifikacijah končala na 7. mestu, kar je njena najboljša letošnja uvrstitev, točke so osvojili tudi preostali trije naši tekmovalci, ki pa niso nastopili v izločilnih bojih.

Eva Urevc © GEPA

Po tekmah v Skandinaviji se je svetovni pokal preselil v srednjo Evropo, v mondeni Davos v Švici. S kvalifikacijami teka v prostem koraku je Eva Urevc opravila odlično, zasedla je 3. mesto in si v četrtfinalu izbrala prvo skupino ob Američankah Rosie Brennan ter Jessie Diggins, Latvijki Patriciji Eiduki, Nemki Alexandri Danner in Kanadčanki Olivii Bouffard-Nesbitt. Gorjanka je v dveh krogih na 1,5 km trasi vodila praktično od začetka do konca in je brez težav slavila zmago v skupini ter se prvič letos prebila v polfinale, najbližja ji je bila Digginsova, ki je zaostala 42 stotink sekunde. 

V polfinalu je Urevčeva ob sebi imela Norvežanki Tiril Udnes Weng in Mathilde Myhrvold, Švedinjo Johanno Hagström ter Američanki Digginsovo in Julio Kern. Naša tekmovalka je tokrat začela za Hagströmovo, ob zaključku prvega kroga pa je po zunanji liniji izgubila še nekaj pozicij, tako da je drugič na vzpon prišla na četrtem mestu. Do ciljne črte ji mest ni uspelo pridobiti in je po srditem boju zaostala za Hagströmovo, Wengovo in Digginsovo, prehitela pa je Kernovo in Myhrvoldovo. Čas 2:36,30 žal ni zadoščal za drugo uvrsittev v veliki finale v Davosu, Krista Parmakoski jo je iz druge skupine prehitela za osem stotink sekunde. Na koncu je Eva Urevc zasedla 7. mesto. Pred domačimi gledalci je slavila Nadine Fähndrich, druga je bila na koncu Jessie Diggins, tretja pa Johanna Hagström s Švedske. Moško preizkušnjo je dobil  Italijan Federico Pellegrino, ki je v zaključku ugnal Johannesa H. Kläba, tretji je bil Francoz Lucas Chanavat.

Brez izločilnih bojev, a s točkami pa današnjo tekmo zapuščajo Anja Mandeljc na 31. mestu, let 42 stotink za trideseterico, Vili Črv na 40. mestu in Anže Gros, ki je na 48. mestu osvojil prve točke svetovnega pokala v karieri.

Jutri bosta na sporedu tekmi na razdalji.

Izjava po tekmi

Eva Urevc (MP3): “Sigurno je malo grenkega priokusa, glede na to, kako malo mi je zmanjkalo za uvrstitev v finale. Ampak sem zadovoljna za napredek, tako da mislim, da kmalu pride tudi finale.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK