Eva Urevc v Gällivareju dobrih šest sekund hitrejša od Anje Mandeljc

Na 10 km preizkušnji s posamičnim štartom v prostem koraku je v švedskem Gällivareju Eva Urevc zasedla 42. mesto, nove točke je vpisala tudi Anja Mandeljc. Miha Šimenc je z zaostankom dobrih dveh minut zasedel 60. mesto.  Zanesljivo je zmagala Američanka Jessie Diggins, v moški konkurenci je bil najboljši Norvežan Paal Golberg.

Eva Urevc, foto: NordicFocus

Švedski Gällivare je drugo prizorišče letošnjih tekem svetovnega pokala, sobota pa je prinesla tek na razdalji 10 km v prostem koraku s posamičnim štartom. Preizkušnjo je odprla Anja Mandeljc, Eva Urevc je šla na pot kmalu za njo s številko 16. Pričakovano je bila slednja hitrejša, na polovici proge je imela 38. vmesni čas z 1:19,1 minute zaostanka, Mandeljc je na 43. mestu zaostajala še 15 sekund več. Počasneje sta naši tekmovalki opravili z drugo polovico proge. V cilju je Urevc imela 3:05,6 minut zaostanka na 42. mestu, Mandeljc pa dve mesti za njo 6,2 sekund zaostanka več. Prepričljivo je slavila Američanka Jessie Diggins, 23,1 sekund je zaostala domačinka Ebba Andersson še 2,5 sekund več pa na tretjem mestu Moa Ilar, zmagovalka v Ruki.

Na moški preizkušnji je Slovenijo zastopal Miha Šimenc, ki je na 60. mestu zaostal 2:07,3 minuti za Norvežanom Paalom Golbergom. Na polovici proge je Šimenc imel le 39,7 sekund zaostanka za najhitrejšimi. V prvi deseterici je bilo na koncu kar sedem Norvežanov.

Jutri bodo na delu štafete, slovenskih ne bo na štartu, znova bodo naši tekmovali prihodnji konec tedna v Östersundu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK