Evi Urevc v Lillehammerju do polfinala zmanjkalo 25 stotink sekunde

Na drugem letošnjem sprintu, prvem v prosti tehniki, je Eva Urevc tekla v izločilnih bojih, a se ni prebila med najboljšo dvanajsterico uvrščenih, potem ko je v svoji četrtfinalni skupini zasedla 3. mesto, na koncu je zasedla 15. mesto.

Eva Urevc © SloSki

Eva Urevc je v Lillehammerju poskrbela za prvo slovensko uvrstitev med najboljšo trideseterico, v četrtfinalu pa je tekla v zadnji, peti skupini ob Norvežankah Lotti Udnes Weng, Kristin Austgulen Fosnaes in Heddi Oestberg Amundsen ter Američanki Julii Kern in Finki Anni Alakoski. Skupina je bila vseskozi precej strnjena, odpadla je le Finka Alakoskijeva. V zaključku je največ moči prikazala Kernova, ki je v cilj pritekla pred Wengovo, Urevčeva pa je bila tretja, kar ne prinaša neposredne uvrstitve v polfinale, žal pa je naši tekmovalki zmanjkalo tudi nekaj stotink, natančneje 25. Druge zaporedne zmage se je na koncu razveselila Švedinja Emma Ribom, ki je na ciljni ravnini ugnala rojakinjo Majo Dahlqvist, tretja je bila Norvežanka Tiril Udnes Weng, Urevčeva je na koncu zasedla 15. mesto.

Že dopoldne so v kvalifikacijah obstali Anja Mandeljc na 49., Miha Šimenc na 41. in Vili Črv na 44. mestu, vsi so torej osvojili nove točke svetovnega pokala. Moški sprint je dobil Norvežan Johannes Hoeslfot Klaebo, kar je že njegova četrta zmaga v četrtem nastopu v letošnji sezoni.

Izjavi po tekmi

Eva Urevc (MP3): “Glede na to, da se mi zadnja dva sprinta v Bietostoelnu in v Ruki nista posrečila, je bilo danes precej boljše. Včeraj sem si rekla, da grem korak za korakom. Kvalifikacije so bile solidne. Izločilne boje sem taktično oddelala zelo dobro, morda se mi na koncu ni izšlo po mojih pričakovanjih, a to se dogaja v sprintih. Včasih so stotinke na tvoji strani, včasih pa niso in danes pač niso bile.”

“Počutim se samozavestno. Zdi pa se mi, da s tekmam pridobivam pravo samozavest. Iz tekme v tekmo in z rezultati se bo ta samozavest dvignila, zagotovo pa se ne bom zadovoljila s 14. mestom.”

“Vedno tekmuješ na rezultat. Jutrišnje tekme tudi ne bom vzela kot trening tekmo. Sigurno pa nekih pričakovanj nimam, prepuščam se sami tekmi, počutju. Videli bomo, kako sveža bom jutri.”

Ola Vigen Hattestad (MP3): “Eva je pokazala zelo lep napredek. Zelo blizu je bila uvrstitve v polfinale danes, tako po mestih kot po času. A tu je veliko pozitivnega v današnjem nastopu. Kmalu nam bo pokazala njen realni domet. Tudi Vili je danes ocenjen pozitivno. Morda je začel prehitro, zato je bil na koncu malo utrujen, a o njegovem nastopu lahko govorimo pozitivno. Miha je malce večje vprašanje. Je malo utrujen, zato jutri ne bo nastopil. Potrebuje malo počitka, a tudi on ni tako daleč od najhitrejših. Zadnjih nekaj sto metrov ni bilo slabih, težava je bila bolj v počasnejšem začetku. Prihaja bližje, a trenutno je malo utrujen in potrebuje nekaj časa.” 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK