Gorza zadovoljen z 22. mestom Mihe Hrobata

Slovenski smukač Miha Hrobat je znova pokazal, da je lahko zelo hiter. Na klasičnem smuku v Val Gardeni je prišel do spodbudnega 22. mesta.

Miha Hribat. Foto: Agence Zoom

Danes so organizatorji v celoti izpeljali izjemno zanimiv smuk na progi Saslong v Val Gardeni. Za vrhunski rezultat v Gardeni mora smučar odlično drseti in biti spreten na številnih grbinah. To vse ima v sebi Miha Hrobat, ki je imel številko 28. Smučal je zelo dobro, znova pa je bila konkurenca zelo izenačena. Nekoliko je odstopilo le prvih pet tekmovalcev. Zato je zaostanek +1,75 pomenil 22. mesto. Z le nekaj stotinkami manj na progi bi bil Hrobat v petnajsterici, kar si je slovenska odprava želela pred tekmo. Žal se tokrat med dobitnike točk ni uspelo prebiti Martinu Čatru, ki je bil zaradi napake na 53. mestu. Nejc Naraločnik je bil še tri mesta za njim.

Na veliko veselje navijačev je bil najhitrejši domačin Dominik Paris, ki je za 44 stotink prehitel Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja. Tretji je bil petkov zmagovalec Bryce Benett.

Zvočni izjavi (mp3):

Miha Hrobat: “Mislim da je bila kar dobra vožnja. Predvsem na moje ne najboljše obvladanje drsenja, je to kar dober rezultat. Bilo je nekaj manjših napak. Na vrhu je proga postajala malce počasnejša in sem se vseeno izvlekel. Sem zadovoljen, da sem se pobral po včerajšnjem slabšem rezultatu.”

Aleš Gorza: “Danes klasični smuk v Val Gardeni povsem iz vrha. Za mene en najlepših smukov v svetovnem pokalu. Na koncu smo lahko zadovoljni z nastopom Mihe. Malo mu je zmanjkalo, da bi bil na 15. mestu, kar smo imeli cilj pred tekmo. Vseeno pa je 22. mesto kar soliden rezultat in podlaga za nadaljevanje sezone. Martin je naredil eno večjo napako in tudi v zgornjem delu je bilo z visoko številko že zelo težko. V takem primeru se ti mora res vse poklopiti za dober rezultat. Gardeno zapuščamo s solidnimi občutki. Na marsikaterih delih smo prikazali dobre vožnje, sedaj pa moramo to le še sestaviti v celoto in bodo tudi mesta boljša.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K