Hadalina velika napaka v prvi vožnji stala vrhunske uvrstitve

Štefan Hadalin je v Schladimngu znova pokazal, da je lahko zelo hiter, a ga je večja napaka stala uvrstitve v finale. Odstopil je tudi Tijan Marovt.

Štefan Hadalin je znova pokazal nekaj odličnih zavojev. Foto: Gepa

Organizatorji so za nočni spektakel v Schladmingu pripravili ledeno progo, ki pa se je vseeno predrla in smučarji z višjimi številkami so imeli določene težave. V to kategorijo sta sodila tudi Štefan Hadalin in Tijan Marovt. Hadalin je na hrbtu nosil številko 32 in v zgornjem delu proge pokazal zavidljivo hitrost na dane razmere. Več kot očitno je smučal dovolj hitro, da bi se prebil v finalno vožnjo, a je nato v eni izmed kombinacij na strmini stopil večjo napako in zaostanek se je izdatno povečal. V cilju je znašal +4,62, kar je pomenilo 39. mesto. Drugi Slovenec na startu Tijan Marovt je žal zapel za količek in je odstopil.

Po prvi vožnji nočnega spektakla je odlično številko eno izkoristil Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je vodil po polovici tekme. V finalu so se nato razmere precej spremenil, Norvežan je padel celo na 11. mesto. Do zmage pa se je prebil Noel Clement, ki je po polovici tekmovanja zasedal 7. mesto. Drugi je bil na koncu Ramon Zenhaeusern iz Švice, ki je zaostal 7 stotink, do srebra pa se je prebil iz petega mesta. Tretji je bil najboljši slalomist sezone Lucas Braathen iz Norveške, ki je v finalu tudi napredoval za eno mesto.

Izjava po tekmi (mp3):

Klemen Bergant: “Danes žal ponovno slalom brez drugega teka. Štefan je smučal solidno, sigurno dovolj hitro za drugi tek, a škoda tiste napake. Dejstvo je, da je januarskega dela slaloma konec. Adelboden je pokazal, da ima Štefan hitrost, ki mu omogoča višje rezultate, a nekako v Wengnu, Kitzbühlu in v Schladmingu danes mu ni uspelo sestaviti dobre vožnje. Tijan pa je tako kot v Kitzbühlu tudi danes smučal solidno. Pač je zapel količek, a zanj je to šola za naprej. Jutri je tukaj na sporedu veleslalom. Podlaga bo podobna današnji. Sneg, ki je zapadel ni naredil dobro. Proga je ledena, a ne zdrži vseh tekmovalcev, delajo se smučine. Napoved je dobra, bo bolj trdo in pričakujem zahteven veleslalom. Ta ni preveč strm, razen v cilj. Veleslalom bo dirkaški, težak zaradi podlage in verjetno bo ena dobra tekma. Žan je treniral dobro in jutri pričakujem, da bo dobro tekmoval.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K