Hadalinu druge slalomske točke zapored

Štefan Hadalin je kljub velikim napakam še drugič zapored prišel do slalomskih točk. V Wengnu je bil 27. Letošnji pokal Lauberhorn je po zaslugi Henrika Kristoffersena povsem norveški.

Štefana Hadalina so velike napake stale še boljše uvrstitve.

Edini Slovenec v Wengnu Štefan Hadalin je na zelo zahtevni prvi progi v zelo težkih snežnih pogojih veliko napako storil že takoj po startu. Vseeno je zbral moči in ostal na progi. Preostanek proge smučal zelo hitro za dane razmere in se tudi za voljo ekstremnih pogojev prebil v veliki finale, čeprav je zaostal 5 sekund in 65 stotink za vodilnim domačinom Loicom Meillardom. 

Hadalin je v drugo želel napasti na vso moč s številko ena, žal pa se mu je znova pripetila ena večja napaka in velikega skoka po lestvici navzgor ni bilo. Zadovoljiti se je moral s 27. mestom. Vseeno je s posameznimi odseki dobil potrditev, da trenutno smuča zelo hitro in lahko z dvignjeno glavo gleda proti naslednjim tekmam. 

Za popolno norveško prevlado v Wengnu je poskrbel Henrik Kristofffersen, ki je dvema zmagama Aleksanda Aamodta Kildeja dodal še svojo. Norvežan je bil izjemen predvsem v spodnjem delu drugega teka, kjer si je priboril ključno prednost, da je iz drugega mesta napredoval do nove zmage. Vodilnega domačina je na koncu prehitel za 20 stotink, tretji je bil še en Norvežan Lucas Braathen, ki je zaostal 49 stotink.

Izjavi po tekmi (mp3):

Štefan Hadalin: “Težka tekma. Veliki napaki, ki sta me stali ogromno časa. To bo treba v prihodnosti eliminirati. Sicer pa je hitrost mojega smučanja v tem trenutku kar dobra in to me veseli. Nove točke so tukaj, en korak ponovno naprej. Osnovni cilj je izpolnjen, ampak potrebno bo zmanjšati napake in rezultat bo tako še boljši. Nato bom tudi jaz še bolj zadovoljen”.

Klemen Bergant: “Danes precej neregularna tekma. Od prvega do 30. v prvem teku je bilo 5,65 razlike. Če bi bil normalen slalom, Štefan ne bi bil v finalu. Dobil je priložnost, a žal tudi v drugo naredil napako in potem ni več našel tiste prave hitrosti. Sicer se smuča boljše, kot se je decembra. Danes pa mu čiste vožnje ni uspelo pripeljati do cilja in upamo, da to uspe že naslednji teden”. 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K