Hattestad na Tour de Ski odpeljal pet tekmovalcev

V soboto se bo v švicarskem Val Müstairju 17. tekaška novoletna turneja, imenovana Tour de Ski. Glavni trener naše reprezentance, Ola Vigen Hattestad, je v Švico odpeljal pet tekmovalcev, v zadnjem trenutku je Miha Ličefa zamenjal Anže Gros.

Ekipa pred odhodom v Švico © SloSki

Glavni trener Ola Vigen Hattestad je v ekipo za Tour de Ski uvrstil Evo Urevc, Anjo Mandeljc, Miho Šimenca, Vilija Črva in Anžeta Grosa. Slednji je nadomestil obolelega Miho Ličefa, nastopil pa bo samo na uvodni postaji v Val Müstairju.

Eva Urevc

Forma se stopnjuje. Že v Davosu se je pokazalo, da je bil to odskok v primerjavi s Skandinavijo. Šprint v prosti tehniki mi bolj odgovarja, to je res, a tudi občutki so boljši in kar nestrpno pričakujem Tour de Ski. Grem iz tekme v tekmo, na vsaki tekmi želim dati svoj maksimum. Velik plus je, da se začne s šprintom, tam imam kar visoka pričakovanja. Nato pa razdalje oddelati, kot sem jih sposobna in se dobro uvrstiti na koncu turneje.

Anja Mandeljc

Za enkrat sem zelo zadovoljna, sezona gre super, lepo, počasi napredujem. Predvsem sem zadovoljna s preskokom, ki sem ga naredila iz prejšnjih sezon. Samo upam, da bo šlo tako naprej, da bo zdravje in potem bodo tudi rezultati. Težko rečem kakšna je zdaj forma. Zaključila sem zelo dobro v Davosu, potem pa smo šlo domov na trening. Videla bom sproti, kako bo šlo.

Miha Šimenc

Sezona je že dober mesec v pogonu. Vse je malce za pričakovanji, a proti koncu Skandinavije sem kazal že dobro formo, nato pa se je zgodila korona, moral sem počivati. Imel pa sem zato več časa za pripravo na Tour in mislim, da bom zdaj sposoben pokazati, kar znam.

Ola Vigen Hattestad

Zadnji vikend v Davosu je bil za nas zelo dober. Zdaj je nazaj še Miha Šimenc, ki je treniral zelo dobro med božičem, tako kot tudi ostali. Mislim, da smo dobro pripravljeni, videli pa bomo kaj to pomeni na tekmi. Osrednja cilja Toura sta sprinta, a vsi napredujejo tudi na razdalji. Nimamo cilja v skupnem seštevku. Zgodi se lahko marsikaj, a naša glavna cilja sta oba sprinta na turneji.

Program Tour de Ski 2022/23

sobota, 31. december, Val Müstair

11:30 sprint (P), kvalifikacije

14:00 sprint (P), izločilni boji

nedelja, 1. januar, Val Müstair

12:00 10 km, skupinski štart (K) Ž

13:15 10 km, skupinski štart (K) M

torek, 3. januar, Oberstdorf

11:45 10 km, posamični štart (K) M

14:45 10 km, posamični štart (K) Ž

sreda, 4. januar, Oberstdorf

11:15 20 km zasledovanje (P) M

14:30 20 km zasledovanje (P) Ž

petek, 6. januar, Val di Fiemme

10:00 sprint (P), kvalifikacije

12:30 sprint (P), izločilni boji

sobota, 7. januar, Val di Fiemme

11:45 15 km, skupinski štart (K), Ž

13:30 15 km, skupinski štart (K), M

nedelja, 8. januar, Val di Fiemme

11:00 finalni vzpon, skupinski štart (P), Ž

12:45 finalni vzpon, skupinski štart (P), M

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK