Hrobat in Čater do najboljšega smukaškega rezultata na Streifu

Prvi od dveh smukov na sloviti progi Streif v Kitzbühlu se je zelo uspešno končal za oba slovenska smučarja na startu. Miha Hrobat je bil 20., Martin Čater pa 22.

Martin Čater se je pogumno spopadel s Streifom. Foto: Gepa

Zaradi nekaj novega snega smuk ni šel povsem iz vrha, a je še vedno vseboval vse zahtevne dele te izjemno zahtevne proge. Tudi ob ne najboljši vidljivosti se je Martin Čater pogumno podal na pot, kot je napovedal pred tekmovanjem. S številko 8 je v cilj prišel na 5. mestu, zaostanek pa ni bil velik, kar je znova napovedovalo dobro uvrstitev Čatra. Proga je nato morda postala malce hitrejša, Čater pa je na koncu zasedel 22. mesto, za zagovalcem pa je zaostal +1,94. Martin Čater je s tem dosegel svoj najboljši rezultat na smukih v Kitzbühlu. Enak dosežek je uspel tudi Mihi Hrobatu, ki je sploh prvič na smukih na Streifu prišel do točk. Hrobat je z visoko številko 46 znova smučal izjemno hitro in napadalno. Izjemno hiter je bil v zgornjem delu, v drugem delu pa je malce izgubil. Vseeno je bil celo hitrejši od Čatra in je v cilju uro zaustavil z zaostankom +1,84, kar je pomenilo 20. mesto. Boštjan Kline zaradi želodčnih težav ni nastopil.

Najhitreje je s progo opravil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki je bil s številko 11 razred zase. Vso konkurenco je prehitel za 42 stotink in je za nagrado prejel 100.000€, kot je denarni sklad za vsakega zmagovalca na pokalu Lauberhorn. Najbolj se mu je približal izkušeni Francoz Johan Clarey, ki je pr 41. letih prišel do izjemnega uspeha. Ob njegovem prihodu v cilj so se razveselili prav vsi smučarji, ki Francozu izjemno privoščijo, žal pa je znova ostal brez prve zmage v karieri. Na tretjem mestu pa še eno francosko presenečenje, s številko 43 je izjemen podvig uspel Blaiseju Giezendannerju.

Miha Hrobat: Jaz bi rekel, da mi je uspela ena solidna vožnja. Super zgonji del in tudi cesta, so smuči dobro tekle. Potem morda neke manjše napake in ena malo večja po skoku Hausberg. Malce me je presenetila dolžina, tko da nisem mogel narediti smeri, ki sem si jo zamislil. Vseeno en dober rezultat in komaj čakam nedeljo, da se lahko še enkrat vržem dol.”

Martin Čater: “Danes sem osvojil nekaj točk in moram biti zadovoljen s tem rezultatom. V preteklih letih sem imel tukaj nekaj težav, predvsem mentalno, ker gre za enega najtežjih smukov. Danes tega ni bilo več, res sem uspel in si želel napadati. Hotel sem smučati čim hitreje, so pa bili odseki, ki jih je treba za nedeljo popraviti. V nedeljo je še ena priložnost, bomo analizirali današnjo vožnjo in probali to v nedeljo popraviti in upam na še boljši rezultat.”
 
Gregor Koštomaj: Sem zelo zadovoljen, sploh v primerjavi s prejšnjimi leti, kjer smo se na smukih tukaj zelo lovili. Danes oba dobro, tudi Miha z visoko številko je dobro izkoristil progo. Generalno že celo sezono dober pristop , s tem sem zadovoljen in tako tudi rezultati prihajajo. Boštjan je danes že malce boljši, a ni bil še prirpravljen za današnji nastop. Sedaj smo veseli, da je še en dan več premora. Pričakujem, da se bo do nedelje regeneriral, če ba tudi v nedeljo ne bo 100% pa ga na startu Streifa ne bo, ampak to bomo videli v nedeljo, do tja sta še dve noči.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K