Hrobat in Čater v Wengnu ujela nekaj točk

V Wengnu je bil danes na sporedu klasičen smuk, ki pa zaradi vetra ni bil izpeljan povsem iz vrha. Oba Slovenca na startu Miha Hrobat in Martin Čater sta osvojila nove točke svetovnega pokala.

Martin Čater in Miha Hrobat. Foto: Gepa

Veter, ki je zaznamoval že včerajšnji superveleslalom, se ni pomorili in organizatorji so bili primorani start najdaljšega smuka v svetovnem pokalu prestaviti nižje. Smuk v Wengnu je bil kljub temu spektakularen, pozitiven vtis pa sta pustila tudi Martin Čater in Miha Hrobat, ki sta prišla do novih točk svetovnega pokala, a sta si želela še višje. Čater, ki je bil zelo dober na obeh treningih, v ne najboljših vidljivostnih pogojih ni dovolj napadal predvsem v zgornjem delu. Večino zaostanka je nabral v zgornjem delu proge, spodaj pa je bil zelo hiter. Ob zelo majhnih razlikah od desetega do tridesetega mesta je imel nekaj smole, saj je zaostanek +2,30 pomenil 24. mesto. Le 3 desetinke hitrejši čas bi že zadostoval za uvrstitev v top 15. Stotinke niso bile naklonjene niti Hrobatu, ki je ravno tako največ zgubil v zgornjem delu. Hrobat je bil počasnejši le devet stotink od svojega reprezentančnega kolega, a je bil na 28. mestu. To pomeni, da mu je malce zmanjkalo, da bi imel na naslednjem smuku ponovno številko v najboljši trideseterici.

Drugo zmago v dveh dneh je slavil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki je bil danes v Wengnu razred zase. Velikega tekmeca in ljubljenca domačega občinstva Marca Odermatta je premagal za kar 88 stotink. Tretji Mattia Casse je zaostal že več kot sekundo. Jutri je v Wengnu na sporedu še slalom s Štefanom Hadalinom, smukači pa se bodo preselili še v legendarni Kitzbühel.

Izjave po tekmi (mp3):

Grega Koštomaj: “Danes oba v točkah, kar je edina kvalitetna stvar. Smučanje ni bilo na nivoji, ki bi si ga želeli, morda le nekaj odsekov. Drugače je bilo premalo napadalno in na določenih mestih preveč napak. Za Kitzbühel si želim, da bi se samozavest vrnila in da bosta v glavah odločna in nato napadla na progi. Le to danes v vrhunskem športu prinese vrhunski rezultat”.

Miha Hrobat: “Moj letošnji smuk v Wengnu je bil toplo hladen. Nekateri odseki so bili zelo dobri, nekateri pa ne tako zelo, da bi lahko dosegel še boljši rezultat. Vseeno so to nove točke, tekma je bila veliko bolj poštena kot včerajšnja. Wengen lahko zapustimo z napol dobrimi občutki in se preselimo v Kitzbühel, kjer nas čaka še drugi del klasik.”

Martin Čater: “Letošnji smuk je bil skrajšan, bolj bi si želel iz vrha, kjer je par ključnih delov.  S svojim rezultatom nisem zadovoljen. Spodnji del mi je sicer uspel, sem smučal hitro. Na vrhu in v srednjem delu sem izgubil preveč, nisem imel prave hitrosti. Tako je težko poseči višje, če pa bil le pol sekunde hitrejši, pa bi imel že zelo soliden rezultat. Treba bo bolj napadalno smučati že iz starta”.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K