Hrobat kljub napaki do točk na prvem superveleslalomu v Cortini d’Ampezzo

Alpski smučarji so tokrat zbrani v Dolomitih, v Cortini d’Ampezzo. Danes so izpeljali prvega od dveh superveleslalomov, zelo dobro pa je z visoko številko smučal Miha Hrobat. Martin Čater je bil prepočasen za nove točke svetovnega pokala.

Miha Hrobat je smučal odlično. Foto: Gepa

Proga v Cortini je bila v odličnem stanju tudi za visoke številke,  kar je odlično izkoristil Miha Hrobat.  S številko 53 je šel na progo zelo napadalno. Izjemno hiter je bil na prvih treh vmesnih časih,  ko je štrene mešal prav najboljšim.  Nato se mu je pripetila velika napaka, kjer je izgubil veliko časa,  vseeno pa na 25. mestu prišel do točk svetovnega pokala. Drugemu Slovencu Martinu Čatru vožnja ni uspela po željah in je bil 41.

Znova sta bitko za zmago bila najboljša smučarja letošnje sezone Marco Odermatt in Aleksander Aamodt Kilde.  Tokrat je bil za 35 stotink hitrejši Švicar.  Tretji je bil domači matador Mattia Casse, ki je na progi nabral 49 stotink zaostanka.

Izjavi po tekmi (mp3):

Miha Hrobat: “Ena zelo dobra tekma. Zgornji del je bil res super, po tretjem vmesnem času pa sem zdrsnil na zgornjo smučko. Padel sem in se komaj ujel. Uspelo mi je nadaljevati, a s tako napako biti v točkah je dobro. Sem pa s tisto napako pustil en zelo dober rezultat, sigurno deseterico, če ne še kaj več.  Je pa dobro potrdilo, da sem lahko zelo hiter. Jutri grem na start z enako miselnostjo. Popolni napad in potem če se sezide, sem lahko zelo visoko”.

Grega Koštomaj: “Martin je smučal preveč okroglo in zadržano. Rezultat tega je tudi visok zaostanek. Upam, da za jutri najde hitrejšo vožnjo. Miha odličen nastop. Prepričani smo, da bi bil v deseterici, a zdrs pri enem kolu, ki ga je stal tega rezultat. Vsi ostali sektorji so bili dobri. Brez tega bi odlično izkoristil pogoje, ker se da dobro tudi smučati z visoko številko. Upam, da jutri nastopi z dvignjeno glavo in obema le želim hitre smuči jutri.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K