Hrobat na prvem smuku v Kitzbühlu 29.

V zahtevnih vremenskih razmerah, start smuka je bil prestavljen za eno uro, je organizatorjem uspelo izpeljati prvega od dveh smukov za svetovni pokal na znameniti progi Streif v Kitzbühlu. Miha Hrobat je na 29. mestu ujel dve točki za svetovni pokal.

Miha Hrobat ima jutri novo priložnost za napad. Foto: Agence Zoom

Miha Hrobat vedno odlično tekmuje na najbolj prestižnem smuku sezone. Tudi tokrat je po uspešnih treningih ciljal na visoko uvrstitev, a ni imel sreče z vremenom. V spremenljivih vidljivostnih razmerah je potegnil krajšo, kar mu je onemogočilo popoln napad. Na koncu je v izjemno izenačeni konkurenci zaostal +2,07, kar pa je bilo dovolj za 29. mesto. Blizu točkam na Streifu je bil tudi Martin Čater, ki je zaostal +2,19, a je zasedel 33. mesto. Debitatn na zahtevni progi Nejc Naraločnik je bil 53.

Zmagal je Francoz Cyprien Sarrazin, ki je zlatega gamsa ujel zgolj za pet stotink. Toliko je zaostal Italijan Florian Schieder, tretji pa je bil prvi favorit Marco Odermatt.

Jutri smučarje čaka še en smuk za svetovni pokal, tokrat so napovedane odlične vremenske razmere.

Zvočni izjavi (mp3):

Miha Hrobat: “Slab rezultat, sem razočaran. Za jutri bo potrebno popraviti veliko stvari. Nima smisla govoriti o slabši vidljivosti, čeprav ta zagotovo ni bila najboljša. Treba se bo temeljito pripraviti za jutri in potem bo prišel tudi rezultat.”

Aleš Gorza:Zagotovo smo danes pričakovali več. Predvsem Miha je na treningih kazal, da bi lahko bil višje. Ni smučal dobro. Bil je malce v krču in ni bilo prave hitrosti. Imel je tudi slabšo vidljivost, a to ni izgovor. Upam, da ga bo to malo podžgalo in se bo jutri približal vožnjam iz treninga. Martin je smučal danes dosti boljše, a žal tudi to ni bilo dovolj za kakšno točko. Tudi on pa ima možnost za napredek. Enako velja za Nejca, ki je tu prvič. Na treningih je smučal vredu, danes pa je žele nekaj dodati in se mu je vožnja podrla. Jutri je nov dan.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K