Hrobat poskrbel za slovenske točke v Wengnu

Miha Hrobat je na znamenitem smuku v Wengnu prišel do 26. mesta ter popravil slovenski izplen za pokal Lauberhorn. Še tretji dan tekmovanj v Švici je zaznamovala dolga prekinitev, tokrat jo je skupil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde.

Miha Hrobat je v Wengnu prišel do 26. mesta. Foto: Agence Zoom

Najdaljša proga na svetu, izjemni švicarski navijači, ki so presrečni, da živijo v času Marca Odermatta ter izjemno vreme…, vse je bilo nared za enega izmed največjih spektaklov sezone v Wengnu. Za domače navijače se je vse skupaj končalo pravljično, saj je Odermattu uspela smukaška perfekcija od starta do cilja in je prišel do druge smukaške zmage konca tedna. Drugi je bil Francoz Cyprien Sarrazin, ki je zaostal 59 stotink. Kako dobro sta smučala prva dva pove dejstvo, da je tretji Dominik Paris zaostal skoraj celi dve sekundi. Izjemen praznik v švicarskih Alpah je pokvaril le padec Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja, ki je bil že tretji smučar ta konec tedna, ki se je poškodoval v Wengnu in tekmo prekinil za več kot pol minute.  Slovenski odtis je na legendarnem smuku popravil Miha Hrobat, ki je prišel do 26. mesta in poskrbel za slovenske točke. Njegov zaostanek za izjemnim Odermattom pa je bil +5,08. Blizu točkam je bil tokrat tudi Nejc Naraločnik na 35. mestu, Martin Čater je žal ponovno odstopil.

Slovenski smučarji komaj čakajo naslednji teden, ko bodo tekmovali v še bolj slavnem Kitzbühlu.

Izjavi po tekmi (mp3):

Miha Hrobat: “Težko kažem zadovoljstvo, nabral sem nekaj drobtinic. To ni bila tekma, ki bi si jo želel. Bilo je kar nekaj manjših napak in zaostanek se nabere. Nekaj točk sem dobil, a so bolj drobtinice. Imel sem probleme na tem snegu, nisem se znašel, a je kot je. Veliko bolj se veselim Kitzbühla naslednji teden, kjer mi proga bolj ustreza. Komaj čakam Streif in da resnično vidim, kje sem.”

Aleš Gorza: “Slab vikend je za nami. Teh nekaj točk Mihe ne popravi odtisa. Velika škoda za Martina, ki je bil dobro na poti, saj je bil 16. preden je napravil napako, ki se pač zgodi in je odstopil. Prepričan sem, da bi on s svojim znanjem in ker rad nastopa tukaj v spodnjem delu bil kandidat za najboljših 15. Resnično škoda, ker rabi rezultatsko potrditev, saj ne smuča slabo. Ne preostane nam drugega kot da dvignemo glave in naslednji teden v Kitzbühlu popravim ta odtis iz tukaj. Že jutri se selimo v Avstrijo in v torek nas čaka že prvi trening tam.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K