Hrobat z novim spodbudnim smukaškim nastopom

Miha Hrobat je drugi smuk v Val Gardeni presmučal veliko bolje od prvega in ga je zaključil na zelo dobrem 19. mestu. Martin Čater je bil 45.

Miha Hrobat je zopet prikazal napadalno vožnjo. Foto: Gepa

V Val Gardeni so bile danes izredne razmere za smučanje. Lepo vreme in odlično pripravljena proga, smučarji pa so poskrbeli za pravi spektakel. Na številnih grbinah se je zaostanek spreminjal iz sektorja v sektor. Miha Hrobat je celotno progo presmučal zelo napadalno in konstantno. S številko 31. pa je ob prihodu v cilj poskrbel za 15. čas tekmovanja. Ker je bila proga v odličnem stanju, so ga nato prehiteli še štirje smučarji, z 19. mestom pa je potrdil, da lahko meša štrene tudi najboljšim smukačem na svetu. Njegov zaostanek za zmagovalcem Aleksandrom Aamodtom Kildejem, ki je izjemno odpeljal najtežji del proge, kjer je pridobil skoraj sekundo proti tekmecem, je znašal +1,55. Z le pol sekunde hitrejšim časom bi bil Hrobat v deseterici. Žal se v Val Gardeni tudi tokrat ni znašel Martin Čater, ki je na 45. mestu ostal brez točk.

Kilde je za 35 stotink prehitel izkušenega Francoza Johana Clareya, na tretje mesto pa je na veselje domačih navijačev prišel Mattia Casse, ki je za Norvežanom zaostal 42 stotink.

Izjavi po tekmi (mp3):

Miha Hrobat: “19. mesto za Val Gardeno je za mene odličen rezultat. Vsi vemo, da nisem najboljši na lažjih ravninskih delih in jaz sem vesel tega rezultata. Vesel sem, da sem popravil ravninski del in sedaj bo še boljše v Bormiu. V četrterk sem mogoče imel napačne smuči, kar se na kratki progi še dodatno pozna, a kot vidimo, so danes  v ospredju povsem drugi smučarji. Jaz bom vzel to 19. mesto in gremo naprej na treninge in nato v Bormio.”

Grega Koštomaj: “Z Mihovo vožnjo danes zadovoljni. Imel je malo napak, a je bilpristop pravi. Vozil je agresivno, napadalno in brezkompromisno. Martin je imel zelo solidne zgornji del, a je bil nato malce preveč trd in se ni najbolje znašel. Sigurno pa je bilo bolje kot v četrtek. A vidimo, kako je širok moški vrh. Kriechmayer, ki je zmagal v četrtek, danes ni bil niti v točkah. Težko je biti konstanten, a Miha je na pravi poti in čez dober teden je na vrsti Bormio.”

 

Uradni rezultati >>

 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K