Hrobat z visoko številko do 16. mesta, do točk tudi Čater

V Lake Louisu se je vendarle začela tudi sezona v hitrih disciplinah. Odlično formo iz pripravljalnih tekem je potrdil Miha Hrobat, ki je v težkih razmerah z visoko številko prišel do 16. mesta. Martin Čater je bil 21.

Miha Hrobat je zelo dobro pripravljen na začetku sezone. Foto: Gepa

Po odpovedanih tekmah v Zermattu in včerajšnjem smuku v Lake Louisu, se je danes s smukom v Kanadi vendarle začela sezona svetovnega pokal v hitrih disciplinah. Izmed slovenske trojice se je izkazal Miha Hrobat, ki se je v težkih pogojih z visoko številko 52 prebil do izvrstnega 16. mesta. Hrobat je za Aleksandrom Aamodtom Kildejem iz Norveške zaostal sekundo in 75 stotink. Zelo spodbudno je nastopil tudi Martin Čater, ki je z 21. mestom prišel do točk svetovnega pokala in je tako zelo dobro vstopil v novo sezono. Nejc Naraločnik je bil nekoliko prepočasen in je z zaostankom +4,37 zasedel 55. mesto. 

Lanskemu dobitniku malega kristalnega globusa, Norvežanu Kildeju, se je najbolj približal Avstrijec Daniel Hemetsberger, ki je zaostal zgolj šest stotink sekunde. Na najnižjo stopničko se je zavihtel izjemni Švicar Marco Odermatt, ki je bil še štiri stotinke počasnejši od Avstrijca.

Izjave po tekmi (mp3):

Miha Hrobat: “Sezona se je končno začela. Z današnjim rezultatom sem presrečen. Uspela mi je ena res super vožnja. Mislim, da sem v teh pogojih iztržil maksimum. Zadnje številke smo imele res slabo svetlobo, tako da sem se res moral potruditi in mi je dobro uspelo. Jutri nas čaka še superveleslalom in upam, da pokažem še eno podobno vožnjo.” 

Martin Čater: “Za začetek so tu točke. Nimam kaj, lani sem bil tu 32. in to je boljše. Se mi pa zdi, da je bilo danes v igri tudi še nekaj več. V srednjem delu, proti koncu proge, sem  naredil napako. Nisem bil v dobrem položaju in sem na eni ledeni plošči slabo odsmučal in izgubil kar nekaj časa. Ampak glede na to, da se je slabo videlo in se je precej rukalo, sem zadovoljen s pristopom in z nekaj odseki proge. Bil je že čas, da se začne. Sedaj je bilo tako, kot vsako leto. Čeprav bi morale biti tekme že v Zermattu, sem vesel, da imamo sedaj nek klasičen program in da smo uspeli tekmovati. Se že veselim Beaver Creeka, kjer upam na bolj ameriške pogoje. Tudi jutri pa si želim tekmovati, čeprav je slabša napoved.”

Grega Koštomaj: “Končno so se začela tekmovanja in takoj sem lahko zelo zadovoljen z Mihom. V zelo težkih vidljivostnih razmerah je peljal odločno in napadalno. To je bilo kvalitetno smučanje in vse to, kar je kazal na dosedanjih pripravljalnih tekmah. Prav tako smo zadovoljni z Martinom, ki se je lovil celotno sezono in se je sedaj na tekmi uspel zbrati in osvojil kar solidno 21. mesto. Malce manj smo zadovoljni z Nejcem, ki v težkih razmerah in z visoko številko ni smučal tako kot zna in enako kot Miha.  Jutri je nov dan in nove priložnosti. Predvsem upam, da današnji dan še bolj vzpodbudi Marina in Miho.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K