Hrobat zaradi bolečin v hrbtu ni tekmoval, Čater 39.

Izjemno ledena proga Stelvio v Bormiu slovenskemu smukaškemu taboru ni prinesla veselja. Miha Hrobat zaradi bolečin v hrbtu ni tekmoval, Martin Čater pa se ni prebil med dobitnike točk. 

Martin Čater. Foto: Gepa

Dan v Bormiu se je začel s slabo novico. Miha Hrobat je sicer opravil ogled proge, a bolečine v hrbtu so bile prehude, da bi lahko tekmoval na tako zahtevni progi. Zato je bil na startu le Martin Čater, ki pa mu teren v Bormiu ne leži.  S številko 29 ni našel pravega tempa na progi. Za najhitrejšim Vincentom Kriechmayerjem je zaostal +5,14, kar je na koncu pomenilo 39. mesto. Avstrijcu se je najbolj približal James Crawford, ki je zaostal 40 stotink. Tretji je bil prvi smukač sezone Aleksander Aamodt Kilde.

Izjava po tekmi (mp3):

Grega Koštomaj: “Že zjutraj se stvar podrla, ko je Miha povedal za bolečine v hrbtu. Stvar je bila taka, da ni mogel smučati niti na ogrevalni progi. Nato je opravil ogled, a je bilo kmalu jasno, da na tako zahtevnem terenu ne bo šlo.  Martin pa ni prebil psihološke blokade, ki se pojavi tukaj v Bormiu. Jutri je nov dan in upam, da bo našel sproščenost. Miha bomo pustili na startni listi in bomo videli, kaj bo prinesla noč.  Vseeno pa so verjetnosti za njegov nastop bolj majhne.”Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K