Hrobatu in Čatru se v superveleslalomu ni izšlo po željah

Alpski smučarji so v Bormiu tekmovali še v superveleslalomu. Mihu Hrobatu in Martinu Čatru se žal ni izšlo za nove točke svetovnega pokala.

Martin Čater, foto: Agence Zoom

Proga je bila ponovno zelo ledena, kar je visokim številkam omogočalo napad, a so bili pogoji zelo zahtevni. Martin Čater je bil odlično na poti in se je vse do zadnjega boril za mesta okoli 20, a je nato malce pred ciljem odstopil. Smukaški junak Miha Hrobat pa je naredil napako pred strmino, kar mu je vzelo veliko hitrosti in na koncu se za las ni izšlo za točke svetovnega pokala. Bil je 33.

Razred zase je bil danes Marco Odermatt, ki je slavil s sekundo prednosti pred Avstrijcem Raphaelom Haaserjem, tretji je bil Aleksander Aamodt Kilde iz Norveške.

Zvočna izjava (mp3):

Aleš Gorza: “V superveleslalomu imamo problem, da imamo visoke številke in mora nato biti vožnja zares odlična, da si lahko izboriš dober rezultat. Martin je bil vse do zadnjega vmesnega časa v igri za mesta do 20, a je nato napravil napako in odstopil. Miha je naredil napako pred strmino in nato brez hitrosti ni mogoče računati na dober rezultat s številko 51. Je res, da smo v super G malce slabši kot v smuku in je treba na tem še nekaj delati. Bormio tako zapuščamo z malo mešanimi občutki, saj smo imeli eno dobro in eno slabšo tekmo.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K