Ilka Štuhec 11. na smuku v Cortini

Organizatorji v Cortini d’Ampezzo so kljub močnemu vetru uspeli izpeljati smuk za svetovni pokal, ki je potekal na skrajšani progi. Ilka Štuhec je prišla do spodbudnega 11. mesta.

Ilka Štuhec ni bila povsem zadovoljna s svojo vožnjo v spodnjem delu proge. Foto: Gepa

Najboljša slovenska smukačica je v Cortini d’Ampezzo prišla do svojega drugega najboljšega izida v sezoni. S številko 12 je na skrajšani progi začela zelo hitro in izpeljala nekaj zelo dobrih zavojev. Njen zaostanek se je nato malce povečal v spodjem delu proge. V cilju je zaostala 98 stotink sekunde in je zasedla 8. mesto. Do konca tekme so Slovenko prehitele še tri smučarke in je zasedla končno 11. mesto. Druga Slovenka na startu Maruša Ferk Saioni ni imela svojega najboljšega dne in je postavila 42. čas tekmovanja.

Na zmagovalno pot se je vrnila Italijanka Sofia Goggia, ki je na progi storila nekaj napak. Ob prihodu v cilj se je najprej prijela za glavo, nato pa je bila presenečena, ko je zagledala, da je postavila najboljši čas. Italijanka je za 20 stotink prehitela Avstrijo Ramono Siebenhofer, nov odličen smuk pa je uspel Čehinji Ester Ledecki, ki je z zaostankom 26 stotink prišla do tretjega mesta.

Jutri smučarke v Cortini čaka še superveleslalom.

Ilka Štuhec: Ne morem biti čisto zadovoljna s pokazanim. Predvsem v zadnjem delu proge, od zadnjega vmesnega časa do cilja sem izgubila kar nekaj časa. Tam se že cel teden malce lovim z linijo in tudi danes mi ni najbolje uspelo. V zgornjem delu pa je bilo kar nekaj dobrih zavojev, dobrih občutkov, kar lahko nesem s seboj. Smuk je bil skrajšan, saj so bili sunki vetra res močni. Pihalo je tudi sedaj med tekmo. Proga je bila krajša in mislim, da smuk iz vrha ne bi bil pravičen, saj so bili sunki res močni. Proga pa je bila res ledenea, ker je bila to edina rešitev za organizatorje, da so progo še dodatno polivali z vodo, da ne bi pobralo vsega snega. BIlo pa je za vse enako in se je treba le prilagoditi in dobro ter hitro smučati.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K