Ilka Štuhec do 15. mesta na prvem smuku v letu 2022

S smukom v Zauchenseeju je tekmovalno v olimpijsko leto 2022 vstopila tudi Ilka Štuhec. Prišla je do 15. mesta.

Ilka Štuhec je dobro opravila s smukom v Zauchenseeju. Foto: Gepa

Najhitrejša Slovenka na smučeh je svoj smukaški nastop začela s številko 18. Zgornji drsalni del se ni izšel povsem po njenih željah, saj je že pri prvem vmesnem času zaostanek znašal več kot 7 desetink sekunde. Tehnično zahteven srednji del ji je zelo dobro uspel in je praktično obdržala zaostanek, ki se je nabral v zgornjem delu. V sodnjem delu je Štuhčeva izgubila še nekaj dragocenega časa. V cilj je prispela na 12. mestu z zaostankom +1,64. Do konca tekme so jo prehitele še tri smučarke in prvi smuk v olimpijskem letu je končala na 15. mestu. S številko 39 je nastopila tudi druga Slovenka Maruša Ferk Saioni, ki pa je z zaostankom +2,73 za malenkost zgrešila točke svetovnega pokala in je bila 32.

Do zmage je prišla Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je najbolje izkoristila odstop najboljše smukačice v sezoni Italijanke Soffie Goggie, ki je bila tudi danes odlično na poti. Gut-Behramijeva je do zmage prišla z minimalno prednostjo 10 stotink pred Nemko Kiro Weidle. Na tretjem mestu je tekmo zaključila Ramona Siebenhofer iz Avstrije (+0,44).

Izjava po tekmi

Ilka Štuhec: “Današnja vožnje je bila generalno gledano OK. Tisti najpomembnejši deli pa niso bili čisto OK in sem tam izgubila ogromno časa. Sam občutek sicer ni bil tako slab. Proga je res v super stanju in je bilo res užitek smučati. Glede na dogajanje iz preteklih tednov zaradi covida in treningi, ki so bili zaradi tega odpovedani, je to OK. Je nek začetek oziroma uvod v hitre tri tedne pred olimpijado. Sem nazaj, če se lahko malce pošalim in imam v načrtu še stopnjevati stvari do olimpijade.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K