Ilka Štuhec le 20 stotink od novih stopničk

Ilka Štuhec je na smuku v Kvitfjellu vnovič pokazala, da je letos ena izmed najboljših smukačic na svetu. Tokrat se je morala sprijazniti s četrtim mestom.

Ilka Štuhec se je odlično pobrala po slabšem superveleslalomskem nastopu. Foto: Gepa

Ilka Štuhec je v Kvitfjellu potrdila, da letos v smuku ponovno spada v sam svetovni vrh. V idealnih razmerah je smučala napadalno in osredotočeno. Nekaj manjših težav je imel le v prvem in tretjem sektorju, drugače pa je bila ves čas med najhitrejšimi. S številko deset je v cilj prispela na tretjem mestu, do konca tekmovanja pa jo je prehitela zgolj še najboljša smukačica sezone Sofia Goggia in Ilka Štuhec je zaključila na nehvaležnem četrtem mestu. Zaostanek za zmagovalko Kajso Vickhoff Lie je zaostala 61 stotink, od stopničk pa jo je ločilo natanko 20 stotink. Domačinke Lie ni mogla premagati niti Goggia, ki je bila tokrat druga z zaostankom 29 stotink, 41 stotink pa je na tretjem mestu zaostala Corinne Suter iz Švice.

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec:Z današnjo vožnjo sem pokazala, da nisem pozabila smučati, čeprav sem imela zadnje dni na tej progi kar nekaj težav. Uspela sem sestaviti in odpeljati skoraj vse, tako kot sem si zamislila. Naredila sem dve napaki, a sem vseeno nakak odnesla nekaj hitrosti. Sem zadovoljna z rezultatom tekme, čeprav je četrto mesto vedno tisto najmanj hvaležno.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K