Ilka Štuhec odlično napadala v Crans Montani

Ilka Štuhec je na prvem smuku v Crans Montani prikazala najboljšo predstavo sezono. Po strmini se je vrgla “na glavo” in le ena napaka jo je stala od novih stopničk. Vseeno je bila nasmejana po devetem mestu.

Ilka Štuhec je prikazala smučanje sezone. Foto: Agence Zoom

Slovenska smučarka, Ilka Štuhec je v letošnji sezoni večkrat bila jezna sama nase, da na progi ni napadal. Več kot očitno je pred tekmami v Švici našla potrebno samozavest in zaupanje v material. Tokrat je šla na progi od starta do cilja na vse ali nič. Odlično je izpeljala tudi tehnično zahtevne ovinke, presenetila jo je le ena grbina v dolgem desnem ovinku. Morala je podaljšati linijo in komaj je ujela naslednja vrata. Zato je žal v drugem sektorju izgubila več kot pol sekunde, kar pa je bilo na koncu ravno zaostanek, ki ji je morda vzel celo zmago. Da je prava Ilka nazaj je pokazala v spodnjem delu, ko je bila v zadnjih dveh sektorjih najhitrejša med vsemi, na koncu pa je zasedla deveto mesto z zaostankom 54 stotnik.

Izjemno se je tekma izšla za domačinko Laro Gut-Behrami, ki je bila najboljša med vsemi v zgornjem delu proge, kjer si je priborila dovolj prednosti za končno zmago. S tem je naredila velik korak k osvojitvi velikega kristalnega globusa, saj Američanke Mikaele Shiffrin ni na tekmah v Švici, Gut-Behramijeva pa ima na domačih tleh še dve priložnosti za izjemen rezultat. Na izjemno tesni tekmi sta se ji tokrat najbolj približala rojakinja Jasmine Flury (+ 0,21) in Cornelia Hütter iz Avstrije, ki je dosegla isti čas.

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: “Korak v pravo smer, bi ocenila. Žal sem naredila eno napako točno pred drugim vmesnim časom, ki mi je vzela hitrost. Kljub temu sem nato v zadnjem delu smučala zelo zelo dobro. Vem, kaj moram narediti boljše in bom potem zadovoljna s celo vožnjo in verjamem, da bo rezultat še boljši. “

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K