Ilka Štuhec po padcu prvič letos ostala brez točk

Zaradi težav z novozapadlim snegom organizatorjem v St. Antonu ni uspelo izpeljati nobenega od dveh predvidenih treningov smuka. Zato so bili primorani spremeniti tekmovalni program in danes je bii namesto smuka na sporedu superveleslalom, ki pa je na žalost prinesel prvo ničlo Ilke Štuhec v tej sezoni.

Ilka Štuhec je odlično ocenila situacijo in se ob padcu ni poškodovala. Foto: Gepa

Edina Slovenka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec je bila ena izmed najbolj razočaranih smučark, ker danes ni bilo na sporedu predvidenega smuka. A letos je ponovno pokazala velik napredek tudi v superveleslalomu in odločno se je podala na progo tudi današnje proge. S številko 37 pa se ji je ob drzni liniji pripetila napaka v zgornjem delu. V dolgem levem ovinku se je pri izhodu preveč približala zaščitni ograji. Padec je bil ne izbežen, z vsemi svojimi izkušnjami pa se je odlično rešila. Kljub spektakularnemu padcu, je ta minil brez poškodb in slovenska šampionka se je sama na smučeh odpeljala v dolino.

Z neverjetnim spodnjim delom je do zmage prišla Italijanka Federica Brignone, ki je na dokaj kratkem superveleslalomu prehitela Joano Hahlen za 54 stotink. Tretja je bila še najbolj uspešna aktivna superveleslalomistka v karavani Lara Gut-Behrami, ki je za zmagovalko zaostala 66 stotink. Jutri bo v deželi Alerberg na sporedu še en superveleslalom za svetovni pokal.

Izjavi po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: “Sem živa in zdrava, morda le malce pretegnjena po srečanju z ograjo. Do napake je prišlo, ker sem izbrala zelo agresivno linijo pri prehodu v lok. Potem nisem imela najboljše opore pred smučmi in me je neslo preveč proti zunanji liniji. Sprva sem se umaknila zunanjim vratom in nato sem se zaletela v ograjo. Po prvih ocenah je vse ok, ko pa bo spustil adrenalin bo verjetno kakšna mišica zategnjena, a sem OK”.

Darja Črnko: “Plan je da Ilka jutri nastopi, da ne bi, o tem sploh ne razmišlja. Ilka se že osredotoča na jutrišnji nastop, nastopila bo. Bomo pa videli, a povsem brez bolečin, ali pa z njimi. To bomo še videli.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K