Ilka Štuhec tik za najboljšo dvajseterico na prvem smuku v Cortini d’Ampezzo

Smučarke so v Cotini d’Ampezzo opravile s prvim od dveh smukov za svetovni pokal ta konec tedna. Edina Slovenka na startu Ilka Štuhec je bila 21.

Ilka Štuhec, foto: Agence Zoom

Slovenska smukaška junakinja je bila hitra v zgornjem delu proge, kjer je imelo veliko smučark težave in se je zgodilo veliko odstopov. Tekmovanje je najbolj zaznamoval padec najboljše smučarke na svetu Mikaele Shiffrin, ki je po padcu sicer vstala, a so jo s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.  Ilka Štuhec je imela nekaj težav v spodnjem delu proge, kjer si je nabrala večino svojega zaostanka. Ta je na koncu znašal +2,01, kar je bilo dovolj za 21. mesto.

S številko 18 je vse smučarke presenetila Stephanie Venier, ki je za 39 stotink prehitela Laro Gut-Behrami za svojo drugo zmago kariere. Na oder za zmagovalke pa je stopilo kar pet smučark, saj so si tretje mesto razdelile kar tri smučarke. Enak čas so dosegle Valerier Grenier iz Kanade, Sofia Goggia iz Italije in Christina Ager iz Avstrije.

Jutri smučarke v Cortini čaka še en smuk, v nedeljo pa superveleslalom.

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: “Nenavadna tekma za Cortino, veliko odstopov. Moj nastop pa nekako v skladu z letošnjo sezono. Ne zaupam si najbolj in ne pustim smuči teči, kar se vidi na zaostanku in tu in tam tudi na izvedbi. Jutri je nov dan in nova priložnost. Pogledali bomo vidoanalizo in poskušala bom najti neke pozitivne stvari za samozavest.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K